Video: Ami Vitale neemt de Nikon KeyMission 360 mee op avontuur

Video: Ami Vitale neemt de Nikon KeyMission 360 mee op avontuur

Jasper van Bladel 910 0
Ami Vitale is een Amerikaanse fotografe die veel werkt voor National Geographic. Ze fotografeert in woestijnen, regenwouden en op toendra’s. Ook is ze Nikon-ambassadeur. In deze video zien we haar aan het werk met een Nikon KeyMission 360.

Ami heeft vele prijzen heeft gewonnen, waaronder de World Press Photo Awards (2003, 2005, 2012, 2014 & 2015), de NPPA, International Photo's of the Year en Photo District News Award. Ze fotografeert wereldwijd in de meest avontuurlijke situaties.

VR

Ze werkt met apparatuur van Nikon en is ook ambassadeur voor het merk. In een interview dat we recent met haar maakten zei ze er dit over: 'Ik probeer te denken over het werken op een compleet nieuwe manier. Ik ben erg geïnteresseerd in VR en wil het naar het publiek brengen. Zonder er verder op in te gaan, want kan ik alle dingen waar ik mee bezig ben op dit moment niet onthullen, maar ik probeer mijzelf definitief te dwingen in het leren van nieuwe dingen die nog nooit gedaan zijn. Nikon heeft me ertoe aangezet om veel creatiever en enthousiaster met de toekomst van het vertellen van verhalen bezig te zijn. Het is zo fascinerend, het zijn de meest spannende tijden op dit moment en het wordt gewoon steeds beter en beter. Ik denk dat we een heel andere wereld betreden, hoe mensen nieuws en media consumeren, en ik wil een stap voor zijn. Ik probeer te denken over het werken op een compleet nieuwe manier.'

Nieuwe mogelijkheden

Daarom werkt ze ook met de Nikon actioncams uit de KeyMission-serie. In onderstaande video zien we haar aan het werk met de KeyMission 360 en is goed te zien wat voor een nieuwe mogelijkheden haar dit geeft.

Lees het volledige interview met Ami in onze gratis online Travel Special

 

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper