oud vs. nieuw

Vergelijking: oud gediende vs. nieuweling

Tieme Snijders 406 0
Er zijn bijna ontelbaar veel adapters beschikbaar om vintage lenzen te gebruiken op recente camera’s. Zo heb je de mogelijkheid om oude, premium lenzen te kopen, die goedkoper zijn dan de huidige instap of middensegment equivalent.

Canon vs. Pentax, nieuw vs. oud

In de video die wij nu met jullie delen wordt er een vergelijking gemaakt tussen de Pentax Takumar 100mm Macro F/4 en de Canon 100mm Macro F/2.8. De Pentax macrolens heeft Marc Holtze op de kop kunnen tikken voor 100 dollar, hij heeft er wel een adapter bij moeten kopen. Maar die hoeven niet heel duur te zijn. De bouwkwaliteit van de Pentax is in elk geval uitstekend. Gemaakt van metaal met een rubberen focusring. Het is een volledig manuele lens.

De 100mm macrolens van Canon, daar betaal je 600 dollar voor! Een enorm verschil. De Canon heeft wél autofocus, en in tegenstelling tot de Pentax, heeft de Canon een intern focusmechanisme.

Maximale vergroting

Ook moet erbij vermeld worden dat de Canon een maximale vergroting weergeeft van 1:1, en de Pentax een maximale vergroting weergeeft van 1:2.
Maar wat is het verschil in beeldkwaliteit? De video en de resultaten die ze hebben behaald in deze vergelijking kun je hier bekijken:

 

 

Heb jij mooie macrofoto's? Upload ze in onze gallery.
Voor inspiratie kun je deze mooie foto van Knoeri Fast bekijken.

afbeelding van Tieme Snijders

Tieme Snijders | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Tieme