Architectuurfotografie wordt populair

Verbeter je architectuurfotografie

Sterre Hartjes 627 0
Architectuur fotografie vereist veel vaardigheid en aandacht voor detail. In tegenstelling tot portretfotografie en landschapsfotografie, kan je met architectuurfotografie ervoor zorgen dat een levenloos object een persoonlijkheid heeft.

Maak kennis met architectuurfotografie

Door bepaalde punten van de architectuur te begrijpen, kan je als fotograaf foto's van hoge kwaliteit maken met een gevoel van diepte en karakter. Het wordt ook aanbevolen om op verschillende tijdstippen van de dag de locatie te verkennen om te kijken wanneer het licht het mooiste op het onderwerp staat. Ook kan je van te voren kijken hoe het zit wat betreft de verkeersstroom rond het gebouw die de opname kan beïnvloeden.

Compositie en kleur bij architectuurfotografie

Het begrijpen van de compositie is erg belangrijk voor architectuurfotografie.  Zodra je een willekeurige hoek van een gebouw verkeerd vast legt, krijg je gewoon een vreemde foto van een gebouw. Ook het begrijpen van verschillende materialen is een pré. Bepaalde kleuren en texturen kunnen er licht van weerkaatsen, terwijl anderen licht absorberen, als je dit door hebt kan je precies de foto maken wanneer je weet dat het licht op zijn mooist is.

Voorbereiding voor architectuurfotografie

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voorbereiding bestaat uit een aantal dingen die vaak worden vergeten, zoals voldoende volledig opgeladen batterijen en voldoende lege geheugenkaarten. Het laatste wat je wilt is een lege batterij of een volle geheugenkaart. Niet alleen de voorbereiding in je apparatuur is belangrijk, ook moet je letten op de weersverwachtingen. Als je een gebouw op de perfecte tijd van de dag hebt gezien en de verlichting is perfect, zal het jammer zijn als het begint te regenen.

Lees ook: Prachtige beelden van metrolijnen uit de Sovjettijd