Lezersgallery

Uitslag maandopdracht wildlife

Christel de Wolff 997 0
De maandopdracht Wildlife is tot een einde gekomen. En wat waanden wij ons op safari, bij het uitzoeken van de mooiste foto's Massaal stuurden jullie inzendingen in voor onze maandopdracht. De uitslag vind je hier!

Je kent de weekopdracht uit onze inspiratie nieuwsbrief, misschien heb je er al wel eens aan meegedaan. Maar zoals je hebt gemerkt zijn we vorige maand overgestapt en hebben we van de weekopdracht een maandopdracht gemaakt, met een eigen wedstrijdgallery en toegankelijk voor zowel DIGIFOTO Pro als digifoto Starter lezers.  

Aan de redactie de moeilijke taak om drie winnaars aan te wijzen. Moeilijk was het zeker, we moesten ons door een enorme hoeveelheid foto's werken, de een nog mooier dan de ander. Uiteindelijk lukte het om drie favorieten te kiezen. De eerste plaats werd bepaald uit inzendingen van zowel DIGIFOTO Pro als digifoto Starter. De tweede prijzen werd afzonderlijk gekozen. 

Eerste plaats: 

De eerste plaats is voor Arnoud van de Weerd. Hij stuurde zijn foto in via de gallery van DIGIFOTO Pro. Hij fotografeerde een ree op een wel heel bijzondere manier. Je ziet namelijk dat het de camera wel ziet, maar niet bang is, eerder nieuwsgierig. Zo schrijft Arnoud dan ook bij zijn foto: 'Al wandelend door het bos merkte ik op een vroege ochtend deze ree op in een open weide. Snel liet ik mij op mijn buik vallen en wist ik ze al tijgerend tot op nog geen 10 meter te naderen. Half verscholen achter een struik kon ik deze foto maken. Al vrij snel had ze door dat er iets gaande was, maar doordat ik plat op mijn buik lag, met mijn hoofd verscholen achter mijn camera, vormde ik blijkbaar geen gevaar voor ze. Ze bleef tussen het grazen door eerder nieuwsgierig dan bang naar mij kijken. Al met al duurde dit een minuut of tien alvorens ze weer rustig het bos in liep. Wat een intense en mooie ervaring, iets wat ik niet snel zal vergeten!'

Arnoud wint de Caruba Travelstar 156 Carbon Monopod ter waarde van € 69,95.

Met dank aan Disnet voor het beschikbaar stellen van deze prijs.  

Arnoud maakte deze foto met de Nikon D7200 op een diafragma van f/6, sluitertijd van 1/125 en ISO 320

Naast een eerste prijs mogen we, met dank aan Fotofair, twee keer duo tickets weggeven voor de aankomende Fotofair beurs. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen! Voor de tweede prijs selecteerden we zowel een Starter als een Pro inzending. 

DIGIFOTO Pro winnaar: Ruurd Visser

Het geduld straalt uit deze foto van Ruurd Visser. De vlinder en bloem zijn vrijwel in zijn geheel scherp weergegeven tegen een prachtige pastelgele achtergrond. Het standpunt maakt dat we de rijke details goed kunnen bestuderen. De kleurstellingen en gekozen compositie zijn perfect, het pastelroze uit de vleugels van de vlinder zien we terug in de bloem en lijkt wel geschilderd. Ruurd wint twee tickets voor aankomende Fotofair. Gefeliciteerd! 

Met dank aan Fotofair voor het beschikbaar stellen van deze prijs! 

Ruurd maakte deze foto met de Nikon D800 op een diafragma van f/8, sluitertijd van 1/320 en ISO 400

digifoto Starter winnaar: Knoeri Fast

Deze opvallende Lentevuurspin steelt de show in de digifoto Starter gallery. Het oranje springt uit de foto, en de mooie scherptediepte zorgt ervoor dat je naar het onderwerp kan blijven kijken. Tenminste, als je geen angst voor spinnen hebt... brrr. Knoerie Fast wint twee tickets voor aankomende Fotofair. Gefeliciteerd! 

Met dank aan Fotofair voor het beschikbaar stellen van deze prijs! 

Knoerie maakte deze foto met de Nikon D7100 op een diafragma van f/10, sluitertijd van 1/640 en ISO 1000

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel