Fotowedstrijd Technologie

Uitslag Fotowedstrijd: Technologie

Eefke Burg 3566 0
Technologie is een thema waar je veel diverse foto's mee kan maken. Dit kan de hypermoderne, nieuwe technologie zijn, maar ook oude technologieën kan je soms op een vernieuwende manier in kaart brengen. Voor onze technologie fotowedstrijd ontvingen wij veel verschillende inzendingen. Het was dan ook zeker niet makkelijk om hier een goede winnaar uit te kiezen.

De drie beelden van de winnaars van de fotowedstrijd zijn allemaal anders van aard: waar de tweede plek een hypermodern toekomstbeeld schetst richten de eerste prijs zijn pijlen op het verleden en laat de derde prijs technologie in de huidige tijd zien.  Naast technische kwaliteit, hebben wij gelet op compositie en ook op de unieke stem van de maker, die anders is dan de rest van de foto’s die zijn ingezonden. 

Eerste prijs fotowedstrijd: Verlaten Industrie van Ingrit Rodenrijs

De eerste prijs is gewonnen door fotografe Ingrit Ronenrijs. Met haar plaat van verlaten industrie legt zij een moment in de tijd vast waarin de technologie is vergaan. Het prachtige zachte licht valt door de ramen naar binnen en versterkt de compositie van het beeld. De foto laat verschillende texturen uit de omgeving zien waardoor je niet snel op het beeld uitgekeken raakt. Complimenten Ingrit!

Met deze foto wint Ingrit Rondenrijs de Synology DS718+ t.w.v. € 439,-

De Synology DS718+ is een zakelijke NAS voor kleine bedrijven of thuiskantoren. Je kan tot 2 interne harde schijven in deze NAS installeren. Je kan jedesktop computer of laptop verbinden met het toestel en een backup van je bestanden maken in verschillende versies. Mocht je een oude foto of video zoeken dan vind je deze gemakkelijk. Met de 2 netwerken ondersteunt de NAS link aggregratie. Daarmee kan je doorvoersnelheid tot 226MB/s verdubbelen en snelheidsverlies opvangen als je bestanden verstuurt. De AES-256 bit encryptie zorgt ervoor dat je data tegen indringers beschermd is. Dankzij de quadcore processor stream je direct 4k beeldmateriaal naar je monitor of smart tv versturen.

Met dank aan Synology voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Tweede prijs fotowedstrijd: Spidership, Bob Millis

Bob Millis heeft technologie ingezet om zijn beeld te manipuleren. Door het spiegelen van een foto van een schip creëert hij een surrealistisch spinnenbeeld, een organisme dat je naar binnen lijkt te zuigen. Het beeld viel op tussen de andere beelden in compositie maar ook in kleurstelling. Hij heeft een alledaags beeld getransformeerd tot een foto die je blijft fascineren. Ontzettend goed gedaan, Bob. 

Met deze foto wint Bob de Peak Design Everyday Messenger V2  t.w.v. € 249,-

Deze messengertas is ontworpen voor de fotograaf, reiziger, ‘urban commuter’ en iedereen die van mooie tassen houdt. Het nieuwe design van de Everyday Messenger 13” type V2 van Peak Design bevat handige functies waarmee je aan je dagelijkse behoeften kan voldoen en is meer dan een supermoderne cameratas. In de Everyday Messenger 13” kan een Full-Frame DSLR en maximaal 2 objectieven opbergen, dankzij de twee verwijderbare origami vakverdelers. Als je liever je boeken of je ‘overnight’ bagage wilt meenemen kan je de verdelers verwijderen. Je laptop, tot maximaal 13 inch, kan in een apart gewatteerd vak, worden opgeborgen. Tevens is daar ruimte voor je tablet of belangrijke documenten.

Met dank aan Transcontinenta voor het beschikbaar stellen van deze prijs .

Derde prijs fotowedstrijd: Waar rook is, is vuur, Lisanne Bosch

Fotografe Lisanne Bosch zegt over deze foto: ‘Geweldig om oude machines werkend te zien! Vooral de details spreken mij aan, vandaar dat ik ook gekozen heb voor deze foto.’ We ontvingen op de redactie veel foto’s van oude apparatuur, maar in deze foto gaat deze apparatuur echt leven. De rook en de beweging maakt deze foto anders dan alle andere foto’s die we hebben ontvangen. Gefeliciteerd met je derde prijs, Lisanne.

 

Met deze foto wint Lisanne de Naneu Adventure Outlander 50L. Burgundy t.w.v. € 99,-

De Naneu Pro Outlander is een tas gemaakt voor de fotograaf die er veel op uittrekt. De tas biedt ruimte aan één professionele spiegelreflex, 3 tot 4 objectieven, een flitser en andere accessoires. Laat het compartiment in de tas zitten en je hebt een royale fotorugtas mét ruimte voor een aantal andere, persoonlijke spullen. Laat je dit compartiment eruit dan heb je extra ruimte voor andere spullen. Met de Outlander heb je een veelzijdige, comfortabele rugtas te pakken die geschikt is voor diverse sportieve activiteiten en/of een fototrip waarbij je een complete, professionele uitrusting wilt mee nemen en ook ruimte wilt hebben voor een aantal persoonlijke spullen.

 

Met dank aan Cameraland.nl voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Benieuwd naar alle inzendingen voor deze wedstrijd? Kijk hier. 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke