Uitslag Fotowedstrijd: Straatfotografie

Uitslag Fotowedstrijd: Straatfotografie

Eefke Burg 5809 0
Dat straatfotografie vele kanten kent zagen we wel toen we de inzendingen zagen voor straatfotografie. Van kleurrijk tot zwart wit, van grafisch tot vol emotie, we zagen van alles voorbij komen in de wedstrijdgallery en het was dan ook zeker niet makkelijk om hieruit een keuze te kunnen maken. De winnaars van de Fotowedstrijd Straatfotografie kan je hieronder terugvinden.

Bij het kiezen van de winnaars voor de wedstrijd straatfotografie hebben we op een aantal zaken gelet. Zo speelden beeldkwaliteit en compositie een rol, maar zochten we ook de randen op van het straatfotografiegenre en selecteerden we hierin unieke uitgangspunten. Bekijk hieronder de winnaars en de foto's waar ze mee hebben gewonnen.

Eerste prijs Fotowedstrijd Straatfotografie

De eerste prijs is gewonnen door fotograaf Willem Kuijpers met zijn foto 'Looking back.' De prachtige foto die werd gemaakt in Dia de los Muertos in Oaxaca in Mexico valt door zijn heldere kleurgebruik op ten opzichte van de gemiddelde inzending van de straatfotografiewedstrijd. Daar waar andere fotografen misschien kozen voor zwart wit en een laag diafragmagetal, is bij deze fotograaf alles kleurrijk en haarscherp. De foto laat een ander straatbeeld zien dan wat we hier in Nederland gewend zijn, een beeld dat uitspringt in compositie en visie.

Met deze foto wint Willem Kuijpers de Godox Speedlite V860II t.w.v. € 259,-

De Godox Speedlite V860II is een reportageflitser met een kop die zowel te kantelen als te roteren is. De bediening voelt bij deze flitser intuïtief en is dan ook erg eenvoudig. Met deze mooie flitser is het mogelijk om bij je straatfotografie een ander soort beelden op te zoeken. De Godox Speedlite V860II kan dienen als master voor het aansturen van andere flitsers, maar is ook compatibel met het draadloze Godox X-systeem waarbij je flitsers in vijf groepen kunt opdelen en kunt beschikken over 32 kanalen voor eindeloos veel creatieve mogelijkheden.

Met dank aan Disnet voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Tweede prijs Fotowedstrijd Straatfotografie

Fotograaf Renate Oskam ging in haar foto op zoek naar een grafisch element. Met haar foto 'Vanishing' wint zij de tweede prijs in de Fotowedstrijd Straatfotografie. 'Ik zag het contrast tussen zonlicht en schaduw en had helemaal geluk toen ook deze man er nog aan kwam lopen,' vertelt Renate over haar foto. We vinden het lijnenspel, de belichting en de compositie van de foto erg goed gelukt.

Met deze foto wint Renate Oskam het Peak Design pakket t.w.v. € 205,-

Met haar foto wint Renate het Peak Design pakket, met hierin de Peak Design Cuff, Peak Design Everyday Sling back en de Peak Design Slide. Het gehele pakket is bedoeld voor de fotograaf die vaak onderweg is voor het maken van de mooiste foto. Met de Peak Design Cuff bijvoorbeeld, is je camera beschermd als deze onverhoopt valt. Verbind je camera of verrekijker snel en veilig met Peak Design’s unieke, universele Anchor Link-systeem met een draagvermogen van minimaal 90 kg. De polsband klikt magnetisch in de open positie, of sluit comfortabel om je pols voor extra veiligheid. Met de Everyday Sling kan je een DSLR met een objectief of mirrorless camera met 1-2 objectieven, een 11" laptop cq. tablet herbergen. 

Met dank aan Transcontinenta voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Derde prijs Fotowedstrijd Straatfotografie

De foto van Andras Veres 'Spiegelperron' viel meteen op door zijn gebruik van symmetrie. ' Omdat ik reflecties heel leuk vind, experimenteer ik dan ook graag met fotograferen uit nieuwe hoeken. Deze foto heb ik in het station van Antwerpen gemaakt,' geeft de fotograaf aan. Het is een interessante foto met leidende lijnen waar je naar kan blijven kijken. Met zijn foto wint Andras dan ook de derde prijs van de Fotowedstrijd Straatfotografie.

Met deze foto wint Andras Veres een boekenpakket van Van Duuren t.w.v. € 68,95

Met deze foto wint Andras een boekenpakket met hierin een Lightroom CC boek voor Digitale fotografie en het boek Photoshop Tools voor Fotografen.

1x Lightroom CC boek voor Digitale Fotografe
Sinds het verschijnen van Adobe Lightroom 1.0 is het in vele talen vertaalde Lightroom voor digitale fotografen van Scott Kelby het bestverkochte Lightroom-boek van de wereld. Ook in dit nieuwe boek voor Lightroom CC hanteert Scott dezelfdestapsgewijze en duidelijke aanpak en vormgeving waarmee het leren van Lightroom leuk en gemakkelijk wordt. Scott laat je meer zien dan alleen wat elke schuifregelaar doet (dat doen al die andere Lightroomboeken ook). In dit boek demonstreert hij zijn eigen favoriete instellingen en zijn bewezen stapsgewijze methode voor het leren van Lightroom. Zo gebruik je Lightroom vanaf het begin als een professional.

1x Photoshop Tools voor Fotografen 
In Photoshop Tools voor fotografen deelt fotograaf en auteur Glyn Dewis Photoshop op in slechts drie hoofdfuncties: laagmaskers, penselen en overvloeimodi. Glyn onderwees duizenden mensen online, in persoon en via zijn bestsellerboeken; The Photoshop Workbook en Photograph Like a Thief. Steeds weer zag hij dat zodra gebruikers deze drie gereedschappen echt begrijpen, er niets is dat ze ervan weerhoudt om in Photoshop te verwezenlijken wat ze willen realiseren.

Met dank aan Van Duuren Media voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke