Uitslag Fotowedstrijd Automotive

Uitslag Fotowedstrijd: Automotive

Christel de Wolff 4654 0
Voor veel mensen is de auto veel meer dan gewoon een vervoersmiddel. Dat was ook wel duidelijk toen we de inzendingen van de fotowedstrijd Automotive binnen zagen komen. Massaal gingen jullie op pad om prachtige automotive foto's te maken. Het was dan ook niet makkelijk om drie winnaars te kiezen!

Uit de selectie van de Fotowedstrijd Automotive hebben we drie uiteenlopende beelden gekozen die allemaal op een andere manier aanspreken. Zo zie je maar weer hoe ontzettend divers het automotive genre kan zijn. Bekijk hier de winnaars en geniet van de prachtige foto's!

Eerste prijs Fotowedstrijd Automotive

De eerste prijs is gewonnen door Herm Schreurs. Hij fotografeerde een Volkswagen Scirocco R op een wel heel spectaculaire wijze. Over zijn werkwijze schrijft hij zelf: 'door gebruik te maken van een stellage op de auto waar de camera aan bevestigd zit, kun je bewogen beelden maken met daarin het onderwerp lekker scherp. Een lange sluitertijd geeft dat de achtergrond beweging laat zien.'

We kennen die techniek natuurlijk als pannen en zagen deze veelvuldig terug in de gallery van onze automotive fotowedstrijd. Echter Herm laat zien dat hij de techniek goed beheerst en er kijk op heeft. Door de camera in de bocht mee te slepen in plaats van op een recht stuk, worden de lijnen in het asfalt een stuk dynamischer en zien we de flitsende auto vanuit een bijzonder aantrekkelijke hoek.

Herm wint de eerste prijs in de Fotowedstrijd Automotive, namelijk een Fujifilm X-T100 met XC15-45mm objectief  ter waarde van € 599,- 

Met dank aan Fujifilm voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

 

Tweede prijs Fotowedstrijd Automotive

De tweede prijs is weggelegd voor Lieven Geuns. De foto van de Alfa Romeo 4C die hij instuurde is zowel onheilspellend als krachtig. De scherpe lijnen van de carrosserie steken fijn af tegen de donkere achtergrond en de koplampen lijken te lonken om aandacht. Achter het stuur is nog een hand te zien, maar het gezicht van de bestuurder blijft anoniem achter de donkere voorruit. Kortom, een foto om bij te fantaseren. Lieven wint een Fotoboek XXL of vierkant formaat ter waarde van €75,-. Zo kan hij zijn automotive voor altijd bundelen in een professioneel  portfolio… of gewoon zijn vakantiefotoboek maken! Gefeliciteerd!

Met dank aan Pixum voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

 

Derde prijs Fotowedstrijd Automotive

Benjamin van der Spek gaat er in de Fotowedstrijd Automotive met de derde prijs vandoor. Zijn kleurrijke foto lijkt wel een still uit een Amerikaanse film. Hij schrijft zelf 'onderweg op de nagenoeg lege snelweg haalde ik deze blauwe klassieker in. Toen ik zag hoe de passagier uit het raam hing, hield ik mijn camera gereed…' Wij kunnen alleen maar hopen dat Benjamin als bijrijder in de auto zat en geen gevaarlijke en onverantwoorde maneuvers achter het stuur heeft hoeven uitvoeren om dit prachtige plaatje te schieten! Benjamin wint de derde prijs in onze automotive fotowedstrijd en dat is goed voor een boekenpakket ter waarde van € 56,99.

 

Met dank aan Van Duuren Media voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Benieuwd naar alle inzendingen voor de Fotowedstrijd Automotive? Klik dan hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel