Tweede editie van Haute Photographie Rotterdam

Tweede editie Haute Photographie Rotterdam bijna van start

Itam van Teeseling 825 0
Haute Photographie, de laagdrempelige maar zeer interessante fotografiebeurs in Rotterdam houdt van 8 tot en met 11 februari zijn tweede editie. Het evenement wordt georganiseerd rond een groepsexpositie van meer dan 65 fotografen, uitgebreid met een vol, educatief programma.

Het evenement is georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum en richt zich op een publiek dat meer over fotografie wil leren.

Voor deze editie is onder andere Stephan Vanfleteren uitgenodigd, die geïnterviewd zal worden door Wilfried de Jong. Ook zal  Jeroen Toirkens weer aanwezig zijn om te vertellen over zijn project met journalist Jelle Brandt Corstius waarbij ze de eeuwenoude Taigabossen in het Noorden en hun bewoners vastleggen.

Voor beginnende fotografen is er de mogelijkheid om portfoliowerk te bespreken met professionals. Dit zullen onder andere zijn: Clément Saccomani, managing director van fotoagentschap NOOR, Lisa Klaverstijn, fotoredacteur bij de Volkskrant, Mick Peet, art director bij FD en Marieke Wiegel, head of presentations van het Nederlands Fotomuseum.

Op donderdag zal er een speciale rondleiding worden gegeven door het fotomuseum onder leiding van directeur Roy Kahmann en  head of collections van het Fotomuseum Martijn van den Broek. Voor de jongste potentiele fotografietalenten is er op zondag een speciale rondleiding waarbij gekeken wordt naar wat nou precies een goede foto is. Ook zullen ze de kans krijgen om zelf een foto te maken.

Haute Photographie vindt plaats van 8 tot en met 11 februari LP2 in Las Palmas, Rotterdam. Tickets zijn hier te bestellen

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam