Haute Photographie trekt 6200 bezoekers

Haute Photographie trekt 6200 bezoekers

Jonas Bloemen 726 0
Begin februari vond de vierde editie van Haute Photographie plaats tijdens de Art Rotterdam week. De moderne fotografiebeurs trok rond de 6200 bezoekers.

Het publieke programma dat werd opgesteld in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum, was populair bij de bezoekers. Een bijeenkomt met Jitske Schols, Carla van de Puttelaar en Laura Hopes, welke gepresenteerd werd door Catherine Troiano (Victoria & Albert Museum), was helemaal uitverkocht. 

LEES OOK: Oproep documentaire fotografen

Haute Talents

Haute Photographie bood ook dit jaar een platform voor veelbelovende kunstfotografen om hun werk te tonen midden in het geweld van gerenommeerde kunstenaars en galeries. Zes fotografen hadden de eer om hun werk tentoon te stellen: Lisette Appeldoorn, BILENBILEN, Lucas Hardonk, Nora Papp, Merel Schoneveld en Joost Termeer. Zij werden klaargestoomd voor de beurs. In die voorbereiding konden ze sparren met onder andere galeriehouders en professionele fotografen. 

‘Dat ik geselecteerd werd als Haute Talent voelde als een enorme waardering voor mijn werk. Ik ben erg blij dat ik mijn werk mag delen met zo’n grote groep mensen. Het was een achtbaan van emoties. Ik heb fantastische mensen ontmoet en mijn netwerk kunnen vergroten’ vertelt één van de talenten Joost Termeer. Ook Nora Papp was enthousiast: ‘Het sparren met professionele fotografen heeft mij een andere kijk om mijn eigen werk gegeven. Heel erg interessant.’ 

Haute Photographie 2020

Al met al was de Haute Photographie ook in zijn vierde jaar weer een groot succes. Zo oordeelde ook directer en mede-oprichter van de fotografiebeurs, Roy Kahmann: ‘Het was een speciale editie. In de zomer van 2018 zijn we al begonnen. Vijftien uitgenodigde galeries zeiden toen al toe dat ze naar Rotterdam kwamen. Nieuwe galeries uit Londen en Tokio hebben de tentoonstelling nog meer kleur gegeven. De diversiteit van de tentoonstelling was precies zoals we hoopten. We gaan door om in 2020 een nog betere Haute Photographie te kunnen organiseren.’