Twee Nederlanders in top 50 Sony World Photography Awards

Twee Nederlanders in top 50 Sony World Photography Awards

Itam van Teeseling 779 0
Op de 11e editie van de Sony World Photography Awards hebben twee Nederlandse fotografen een eervolle vermelding gekregen. Dit houdt in dat zij, van 319.561 inzendingen uit zo'n 200 landen, bij de top 50 horen.

Het gaat om de fotografen Tristan Lavender en Mirella Lukens. Ze vielen onder de categorie 'open' die weer uit subcategorieën bestaat. Tristan Lavender zat in de top 50 van subcategorie 'architectuur', Mirelle Lukens in die van 'cultuur'.

Naast eervolle vermeldingen zijn fotografen die in de top 10 staan genomineerd voor het winnen van de award. De award-winnaars worden op 19 april bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Londen. De foto's van de genomineerden, en die met een eervolle vermelding, worden tentoongesteld op de Sony World Photography Awards tentoonstelling te Londen. Deze vindt plaats van 20 april tot en met 6 mei.

Tristan Lavender inzending Sony World Photography Awards

Tristan Lavender heeft de Hwangnyeongsan berg beklommen om zo de perfecte foto te maken van Busan, de op één na dichtstbevolkte stad van Zuid-Korea, na Seoul.

Mirella Lukens inzending Sony World Photography Awards

Mirella Lukens heeft geëxperimenteerd met een model in hindoe-kleding waarbij haar gezicht alleen zichtbaar is door een sjaal. Mirella Lukens fotografeert graag mensen in haar vrije tijd. Ze is vooral gefascineerd door tweelingen, geïnspireerd door haar moeder die zelf een tweeling heeft.

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam