De lege zoutvlaktes van Turkije

Tuz Gölü van Peter Edel

Redactie DIGIFO... 1229 0
Het is vrij onrustig in Turkije. Voor en tegenstanders van Erdogan maken ruzie, Joost Lagendijk mag het land niet in en het land wordt geteisterd door bomaanslagen. Je zou bijna vergeten dat het een land is vol indrukwekkende natuur. Daarom vandaag de minimalistische foto's van de zoutvlaktes door Peter Edel.

Tuz Gölü, oftewel 'het zoute meer', is zoals de naam al doet vermoeden een enorm zoutwatermeer in het Anatolia gebied in Turkije. Geïnspireerd op de minimalistische schilderkunst van Barnett Newman maakte Peter Edel deze mooie fotoserie van dit meer.Peter EdelPeter EdelPeter EdelPeter EdelPeter EdelLees ook: Minimalistische en kleurrijke urban fotografie

Peter Edel

Peter Edel is een journalist die zich vooral bezighoudt met de politiek in Turkije. Met zijn camera probeert hij vast te leggen wat hem in geschrift niet lukt. Tijdens zijn reis langs Tuz Gölü werd hij steeds herinnerd aan de schilderijen van Barnett Newman, één van de grondleggers van het minimalisme.

Deze fotoserie is in maart 2017, samen met het werk van Arjen Zwart, te bekijken in de Blok Art Space in Istanboel en wordt ondersteund door de Nederlandse ambassade.

Voor meer informatie over deze expositie kun je kijken op de website van Block Art Space.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie