De Magic Shift Converter maakt het mogelijk

Tover je objectief om in een tilt-shift objectief

Remco Stunnenberg 1827 0
Architectuurfotografie is een dure vorm van fotografie. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat de zogenaamde tilt-shift objectieven uiterst prijzig zijn. En natuurlijk zijn er ook minder dure tilt-shift objectieven op de markt maar die presteren over het algemeen een stuk minder.

Het bedrijf Venus Optics, fabrikant van Laowa, heeft wellicht de oplossing. Zij hebben een converter op de markt gebracht, de Laowa Magic Shift Converter waarmee je veel objectieven (Canon, Nikon en Sony) kunt omtoveren in een tilt-schift lens. Deze adapter kost minder dan driehonderd euro.

Aan de slag

In bijgevoegde video gaat de Britse professioneel architectuurfotograaf Usman Dawood aan de slag met deze adapter in combinatie met de 12 mm f/2.8 nul-D lens van Laowa. Hij vergelijkt deze combinatie met een waarde van rond de vijftienhonderd euro met het Canon TS-E 17mm f / 4L objectief dat ruim 2100 euro kost.    

Onder de indruk  

Usman is erg onder de indruk van de prestaties van eerstgenoemde combinatie. ‘Bij de Laowa-combinatie is totaal geen sprake van chromatische aberraties. En zelfs tot aan de randen is de Laowa-lens en -adapter scherper dan de Canon’, aldus Usman. Benieuwd geworden? Bekijk het zelf.  

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco