TM Fotografie geeft workshop schoolfotografie

TM Fotografie geeft workshop schoolfotografie

Redactie DIGIFO... 1564 0
Wil je je als fotograaf verdiepen in schoolfotografie, dan kun je eigenlijk nergens terecht voor de vele vragen waar je tegenaan loopt die niets met fotograferen te maken hebben. Iedere fotograaf lijkt zich op zijn eigen eiland te begeven, niet van plan zijn geheimen prijs te geven.TM Fotografie doorbreekt dat taboe.

Advertorial

Toen TM Fotografie negen jaar geleden begon met schoolfotografie, liepen de dames tegen veel praktische zaken aan die niet met fotograferen te maken hadden, zoals klantenwerving, planning, marketing, afhandeling, prijsstelling, verdienmodel, enzovoorts. Bij meerdere toenaderingspogingen bij andere schoolfotografen kregen ze keer op keer hetzelfde te horen: zoek het zelf maar uit.

Dus werd het zelf uitgezocht. Maar wel met het idee: 'Als we het doen, doen we het goed en gaan we over alle stappen nadenken, zodat we niets aan het toeval hoeven over te laten en nooit voor verrassingen komen te staan.'

Al snel vonden ze in Oypo een partner, voor de gehele fotoafhandeling. 'Precies de stap die we nodig hadden om de financiële en administratieve afhandeling en de gehele fotoverwerking niet zelf te hoeven doen. En daarnaast een mooie sparringpartner, die bereid was om wel mee te denken.'

Een brok aan kennis en ervaring

Nu zijn ze negen jaar verder en worden ze zelf regelmatig benaderd door fotografen die tips en trucs willen weten van schoolfotografie. 'Omdat we weten hoe gesloten de markt is, besloten we dat het tijd werd om de kennis eens te gaan delen. Bang voor concurrentie zijn we niet.

We hebben behoorlijke naamsbekendheid. Daarnaast is schoolfotografie echt een vak apart, waarbij het kaf zich snel van het koren scheidt. In onze workshops komt alles van A tot Z aan de orde: wat zijn de trends, hoe krijg je een goede workflow, wanneer houd je geld over, hoe benader je klanten?'

Franchise

Om te peilen of er interesse was voor een workshop, hebben Marieke en Tamara een één uur durende seminar gegeven tijdens het schoolfoto-event van Oypo. Deze seminar zat heel snel vol. Er bleek dus wel degelijk interesse! 'Geweldig was het om te doen. Wel werd duidelijk dat er heel veel soorten fotografen zijn. De één is veel meer ondernemer dan de ander.

Daarom zijn we ook bezig met het uitwerken van een franchiseconcept. De fotograaf doet een aantal dingen zelfstandig, maar profiteert ook mee van de marketing en kennis van ons bedrijf. Delen is het kernwoord. Van dat delen profiteert uiteindelijk iedereen. Dus waarom niet?'

De samenwerking met Oypo

De samenwerking met Oypo is voor TM Fotografie van grote waarde. 'De digitale dienst neemt ons enorm veel werk uit handen. De gehele fotoverwerking met daarbij het financiële gedeelte is nu uitbesteed.

De klant krijgt foto's thuis in de brievenbus, daar hebben wij geen omkijken meer naar. Zo houden wij tijd over voor wat voor wij belangrijk vinden: fotograferen en workshops geven! En met het gloednieuwe bestelsysteem speciaal voor schoolfotografen krijgt onze omzet absoluut een extra boost.

Voor meer informatie kijk op www.oypo.nl of www.tmfotografie.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie