The Modern World van Andreas Levers

The Modern World van Andreas Levers

Jasper van Bladel 1049 0
De architectuurfotografie van Andreas Levers laat een wereld zien die normaal gezien misschien ondergesneeuwd raakt. We spraken de Duitse fotograaf over deze bijzondere fotoserie.

Ik heb een achtergrond in vormgeving, waardoor ik via fotobewerking uiteindelijk bij de fotografie zelf terecht ben gekomen. Photoshop is daardoor naar de achtergrond verschoven en ik sta steeds meer achter de camera. Daar gaat veel tijd en moeite inzitten. Eerst heb ik heel veel verschillende onderwerpen uitgeprobeerd: landschappen, stillevens, portret. Langzaam maar zeker kwam ik erachter dat architectuur en landschap me het beste ligt. Deze onderwerpen geven me gewoonweg de meeste voldoening. Naarmate ik meer fotografeerde raakte de techniek naar de achtergrond en raakte ik meer geïnteresseerd in de beelden zelf.

W: 96dpi.de

The Modern World

The Modern World gaat over architectuur die overal om ons heen is, maar vaak over het hoofd wordt gezien. Soms ziet een plek er in eerste instantie onaantrekkelijk en saai uit, maar is diezelfde plek fotografisch erg interessant. Ik vind dat ook deze plekken een plaats verdienen binnen de fotografie. In mijn fotoserie probeer ik een balans te vinden tussen registratie en esthetiek. De serie is nog niet af, er komen nog steeds beelden bij. Deze serie betekende ook de eerste fysieke expositie van mijn werk, een erg waardevolle en leerzame ervaring.  

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper