'Ik ben een lunatic'

The Lunar effect van Mika Suutari

Redactie DIGIFO... 1546 0
Een volle maan heeft iets bijzonders. Zeker op een heldere nacht kan een volle maan de omgeving zo erg verlichten dat je bijna net zo goed kan zien als overdag. Mika Suutari heeft een diepe liefde voor de volle maan en noemt zichzelf dan ook een 'lunatic'. Een van zijn recente fotoseries staat helemaal in teken van de volle maan.

Toen Suutari net begon met fotograferen ging hij al snel in de vroege uurtjes naar buiten om in de vroege schemer foto's te maken. Niet per se omdat het licht dan zo mooi is, maar omdat dit het enige moment was dat hij tijd had. Door al die nachten buiten heeft hij een liefde voor de volle maan opgebouwd en nu noemt hij zichzelf een echt 'lunatic'. Zijn nieuwste fotoserie 'The Lunar Effect' staat volledig in het teken van de volle maan.Mika SuutariMika SuutariMika SuutariMika SuutariMika SuutariMika SuutariLees ook: Paul Zizka en 'zijn' Canadese Rockies

Mika Suutari

Mika Suutari is een Finse fotograaf die, zodra hij voor het eerst een camera oppakte verknocht was aan fotografie. In de eerste jaren was hij een tegenstander van nabewerking omdat hij van mening was dat het niet natuurlijk was. Na een aantal jaar realiseerde hij zich dat het overbrengen van sfeer en stemming een stuk belangrijker is en tegenwoordig schuwt hij nabewerkingssoftware niet om het beeld te creëren dat hij voor ogen heeft.

Kijk voor meer informatie op de website van Mika Suutari.
Alle foto's © Mika Suutari, gedeeld onder Creative Commonce licentie.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie