TEST: Konica Minolta A2 met teleconverter
winmagazine testte een groothoek- en een teleconverterlens op de Konica Minolta dImage A2.
Ze lijken op miniatuurreplica's van de Apollo-ruimtecapsules waarmee de Amerikanen tussen 1961 en 1972 het universum inreisden en op een bepaalde manier zijn ze dat ook. Met de groothoek- en teleconversielenzen ACW-100 en ACT-100 vergroot of verkleint u namelijk de ruimte die u kunt vangen met uw 'high-end'-camera Konica Minolta dImage 7i, 7Hi, A1 of A2.
winmagazine nam de (semi-)topcamera van Konica Minolta, de dImage A2, mee naar de finale van het tennistoernooi van Rosmalen en testte de kwaliteit tegen foto's gemaakt
Klik op afbeelding voor vergroting |
Buigen
De dImage A2 heeft een vaste lens met een vergelijkbaar zoomvermogen van 28 tot 200 millimeter. Schroeft u aan de voorkant de teleconversielens ACT-100 erop, dan hebt u in een klap 300 millimeter. De voorzetlens is echter zo zwaar (535 gram) dat u het gevoel hebt dat het vaste objectief van camera ieder moment kan buigen.
Dat klopt ook, want een grote rose sticker op de conversielens waarschuwt u dat u de
Zonder teleconverter (Klik voor vergroting) |
Aanwinst
winmagazine is niet onder de indruk van de
Met teleconverter in repeteerstand (Klik voor vergroting) |
De teleconversielens is echter een uitstekende aanwinst voor wie voor een schappelijke prijs optioneel meer bereik wil dan 200 millimeter op een vaste lens. Zeker als u al een digitale high-end-camera van Konica Minolta heeft.
Conclusie
Gebruikt u vaak een groot zoomvermogen en overweegt u een digitale 'high-end'-camera te kopen die dat ook kan, dan bent u voor de duurzaamheid van uw camera beter af met een camerabody met uitsluitend verwisselbare lenzen. Zoals de Canon EOS 300D, de Nikon D70, de Pentax *ist D of de Olympus E-1. Daar moet u dan wel flink dieper voor in de buidel tasten.