De verkoopprijs bedraagt € 799,00

Tamron onthult details van nieuwe, lichtsterke standaardzoom voor full-frame Sony E mount camera's

Remco Stunnenberg 1152 0
Na de ontwikkelingsaankondiging van de Tamron 28-75mm Di III RXD voor Sony Full-Frame E mount camera's, zijn nu alle details bekend van deze eerste professionele mirroless standaardzoom van Tamron.

De Tamron 28-75mm Di III RXD zal binnenkort te koop zijn via de erkende Tamron verkooppunten in Nederland. Dit nieuwe zoomobjectief levert volgens Tamron superieure optische prestaties, met zowel een uitstekende beeldkwaliteit, als een prachtige achtergrondonscherpte (bokeh). Dit is alleen mogelijk door een hoge lichtsterkte, afgeronde diafragmabladen en dankzij een nieuw optisch systeem dat speciaal ontworpen is voor de Sony mirrorless camera's.


Creatieve, onscherpe achtergrond

Naast het maken van portretten met een creatieve, onscherpe achtergrond, kunnen fotografen genieten van dynamische groothoekperspectieven als nooit tevoren, dankzij een unieke minimale scherpstelafstand van slechts 0,19m. in de groothoekstand. De bruikbaarheid en veelzijdigheid die inherent zijn aan compacte full-frame mirrorless camera's, wordt versterkt door de compacte lengte en het geringe gewicht van de Tamron 28-75mm, deze bedragen slechts 117,8mm en 550gram.

Nauwkeurig AF-systeem

De Tamron 28-75mm Di III RXD is voorzien van een geheel nieuw door Tamron ontworpen snel en nauwkeurig AF-systeem. De RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) levert de perfecte balans tussen snelheid en stille werking. Hierdoor is het perfect voor zowel video- als foto-opnamen. De behuizing heeft een vochtbestendige constructie die essentieel is voor het fotograferen onder slechte omstandigheden, plus een hydrofobe fluorcoating die zeer goed bestand is tegen vocht, vingerafdrukken en vuil.

Tot slot komt de Tamron 28-75mm Di III RXD volledig overeen met de verschillende Sony camera-specifieke functies, zoals de in-camera lenscorrectie en Direct Manual Focus (DMF). Hierdoor profiteert deze nieuwe professionele zoom volledig van de geavanceerde camerafuncties, die zorgen voor een comfortabele gebruikerservaring.

Beschikbaarheid en prijs

De Tamron 28-75mm Di III RXD voor Sony Full-Frame E mount camera's zoals de Sony A7 III en A9 zal eind mei/ begin juni te koop zijn via de erkende Tamron verkooppunten in Nederland. De verkoopprijs incl. B.T.W. bedraagt € 799,00.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco