Net wat specialer dan de rest

Tamron komt met ultiem 35mm f/1.4 objectief

Siem van Woerkom 425 0
35mm objectieven zijn er in alle vormen en maten te vinden. Tamron heeft voor hun 40-year anniversary een prachtige speciale versie uitgebracht.

Speciale Tamron lens

Tamron objectieven bestaan 40 jaar. Een fantastische 'landmark' die uiteraard gevierd moet worden. Daarom heeft Tamron een zeer bijzondere lens uitgebracht voor deze 'special occasion'. De SP 35mm f/1.4 Di USD. 

Tamron geeft aan dat de lens hun precisie en vakkundigheid bellichaamt en is ontworpen voor Nikon en Canon Full-Frame DSLR's. Natuurlijk is de lens ook te gebruiken op APS-C body's, alleen moeten klanten er rekening mee houden dat de lens dan een brandpundafstand van 56mm zal krijgen, en de bokeh uiteraard iets minder distinctief zal zijn dan bij de 'grote broertjes'. 

Specificaties en prijs

De autofocus drive van de lens bezit Tamron's nieuwe USD (Ultrasonic Silent Drive), wat voor een snelle en geluidloze scherpstelling zorgt. Ook is er een techniek speciaal ontwikkeld puur voor dit objectief; Dynamic Rolling-cam mechanism, wat garant staat voor een soepele en snellere scherpstelling doordat de techniek ervoor zorgt dat er minder druk op het scherpstel component komt te staan. 

Ook heel gaaf is het Full-Time Manual Focus override system, wat betekent dat het ten alle tijden mogelijk is om handmatig scherp te stellen, ook wanneer AF wordt gebruikt. De Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD bestaat uit 14 glaselementen in 10 groepen en bezit maar liefst 4 Low dispersion elementen en 3 GM (Glass Molded Aspherical) elementen. Daarnaast zorgen diverse coatings voor de beste beeldkwaliteit in de vorm van contrast en scherpte over het hele vlak. Tevens is de lens weather-resistant. 

De adviesprijs van de Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD zal zo'n 1100 euro worden. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem