Nieuwe weekwinnaar bekend

Spotlight Weekwinnaar #20 - 2018

Christel de Wolff 694 0
Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen in de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Dit keer wint de gelukkige de fotografiehandboeken Draadloos flitsen en Flitsen met een reportageflitser van Sonja van Driel.

Spotlight Weekwinnaar #20 – 2018

Weekwinnaar:  Johan Wolfard

Deze week kozen we voor het beeld van Johan.

Waarom? Het thema deze week was dubbele belichting, een fotografietechniek waarbij je twee  opnames over elkaar heen legt om diverse creatieve effecten te kunnen creëren. Door bijvoorbeeld een scherpe en een onscherpe foto samen te voegen, kun je een dromerig beeld laten onstaan. Ook kun je experimenteren met bewegingsonscherpte of totaal verschillende composities over elkaar leggen voor een verrassend eindresultaat.

We kregen prachtig werk binnen, maar dit beeld van Johan sprong het meest in het oog. Voor deze landschapsfoto legde hij niet twee maar zelfs drie foto's over elkaar. Het beeld met de schapen, de prachtige lucht en de dijk met vijf eenzame bomen vallen natuurlijk meteen op. Maar let ook op het spannende lijnenspel van de akkers dat ons ook pas later opviel. De diverse verrassingen in het beeld maken dat we er niet snel op zijn uitgekeken. Johan wint de fotografiehandboeken Draadloos flitsen en Flitsen met een reportageflitser ter waarde van 48,50 euro. Met dank aan auteur Sonja van Driel.

Ook winnen?

Wil je ook kans maken op een toffe prijs? Hou dan onze weekopdracht goed in de gaten en ga er mee aan de slag. Iedere zaterdagochtend maken we onze nieuwe weekopdracht en de winnaar van de voorgaande week bekend in onze speciale wekelijkse inspiratienieuwsbrief. Ook kun je natuurlijk terecht op onze website, facebook en twitter.

Kijk voor inspiratie vooral ook in onze lezersgallery.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel