Weekopdracht: Dubbele belichting

Doe mee met de nieuwe weekopdracht 'dubbele belichting'. Zend je foto in en win!

Remco Stunnenberg 504 0
Iedere week krijgen jullie in onze Inspiratie-Nieuwsbrief op zaterdag een nieuwe 'Weekopdracht' voorgeschoteld. Deze week zijn we op zoek naar de meest originele en creatieve dubbele belichting. Beelden insturen kan nog tot en met aanstaande vrijdag!

Bij een dubbele belichting plaats je als het ware twee foto's over elkaar heen. Hierdoor zijn sommige delen van de ene foto zichtbaar in de andere foto. Dat kan hele mooie effecten opleveren. Misschien heb je in een ver verleden al eens met een analoge camera gewerkt. Als je dan vergat het rolletje door te draaien, kreeg je ook twee foto's op één negatief. Dit is dus eigenlijk hetzelfde effect. Alleen was het toen waarschijnlijk onbedoeld en gebruik je het nu juist expres.

Met dubbele belichtingen kun je verschillende effecten creëren. Een van de bekendste manieren om dubbele belichting in te zetten, is om een dromerige sfeer te creëren, het zogenaamde soft focus effect.

We zijn dus op zoek naar jullie mooiste, spannendste, meest verrassende of fraaie foto's met dit thema. 

Wat moet je doen?

Zend je foto in via onze Lezersgallery en geef je foto de titel mee van de desbetreffende weekopdacht. Deze week is dat dus: dubbele belichting. 

De winnaar wordt in de volgende Inspiratie-Nieuwsbrief bekendgemaakt. Veel succes! 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco