Sony introduceert Xperia 1 II: met supersnelle fotomogelijkheden en 5G-connectiviteit

Christel de Wolff 757 0
Het moge duidelijk zijn dat telefoonfabrikanten zich mengen in de wereld van de fotografie. De ene smartphone doet het nog beter dan de andere. Sony doet nu ook weer een duit in het zakje met de Xperia 1 II.

Met de Xperia 1 II introduceert Sony een smartphone met extreme snelheidsprestaties voor fotografie en hoogwaardige specificaties. De camera van de Xperia 1 II is ontworpen met Sony’s Alpha AF-technologie. Dit model ondersteunt geavanceerde fototechnologieën en is uitgerust met een ZEISS-objectief. Dit objectief is speciaal gekalibreerd voor Xperia 1 II en voorzien van ZEISS T Coating. Dit garandeert een optimale weergave en een uitstekend contrast door weerspiegelingen te beperken.

De Sony Xperia 1 II schiet tot 20 fps AF/AE beelden per seconden met 60 keer per seconde continue AF/AE-tracking. Dit betekent dat de Xperia 1 II objecten continu kan volgen voor een optimale scherpstelling. De Xperia 1 II kan dit zelfs in uitdagende situaties zoals bij een snel bewegend object.

Inspiratie uit de Alpha 9 II

Net als de α9 II camera ondersteunt de Xperia 1 II realtime Eye-AF. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om realtime het oog van een onderwerp te detecteren en verwerken. Hierdoor is het mogelijk zeer precies scherp te stellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren. De Xperia 1 II zal de ogen altijd kunnen traceren, zelfs als het object beweegt, als één oog bedekt is, of als een ander object in beeld komt. De snelle focus van de Xperia 1 II werkt ook bij weinig licht en levert kwaliteitsbeelden in uitdagende omstandigheden.

PhotographyPro App

De camera met drie lenzen biedt veel creatieve mogelijkheden met drie brandpuntsafstanden: 16 mm/24 mm/70 mm. Tevens introduceert Sony de nieuwe Photography Pro App gebaseerd op de technologie van Alpha-camera’s. Deze foto-app biedt een vergelijkbare gebruikersinterface waar Alpha-fotografen al vertrouwd mee zijn. Zo biedt de app toegang tot manuele bedieningsmogelijkheden om ISO, sluitertijd, output naar RAW, in te stellen.

Imaging Edge for Mobile App

De Imaging Edge for Mobile App verbindt de Xperia 1 II eenvoudig met Sony’s Alpha-camera’s. Zo is de smartphone inzetbaar als hoogwaardig monitorscherm om op afstand onder meer de compositie, focus, ISO en andere instellingen te regelen. Dit biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om foto’s van een Alpha camera over te dragen naar Xperia 1 II. Kleuren en tinten zijn hierdoor zeer eenvoudig en nauwkeurig te controleren.

Cinematography Pro App

Naast de mobiele App voor fotografie heeft Sony de Cinematography Pro App. Deze app van CineAlta en Cinematic is standaard voor geïnstalleerd op de Xperia 1 II en biedt 21:9 4K HDR-producties met 24/25/30/60 fps en garandeert een prettige cinematografische opname-ervaring. De nieuwe app is uitgerust met Touch AF, Metered Manual, Level Meter en verbeterde witbalansinstellingen. Dit biedt meer manuele bedieningsmogelijkheden, terwijl de unieke Intelligent Wind Filter-technologie ruis en interferentie van wind beperkt. 

Het maximale uit 5G

De 5G-compatibele Xperia 1 II is ontworpen voor snelheid. Dit toestel is uitgerust met Sub-6 GHz-netwerkondersteuning, 3,7 Gbps downlink en 182 Mbps uplink. Het Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform en het Snapdragon X55 5G Modem-RF-systeem biedt de mogelijkheid om te gamen, beelden vast te leggen, te multitasken en snel te communiceren. Dit met optimale multi-gigabit 5G-snelheden en verbeterde prestaties dankzij een 25% snellere CPU en GPU dan het vorige model.

Prijs en beschikbaarheid Sony Xperia 1 II

De Sony Xperia 1 II is vanaf eind voorjaar 2020 verkrijgbaar in de Benelux. Het toestel is uitgerust met Android 10 en is beschikbaar in zwart en paars. De adviesverkoopprijs zal rond de € 1199,- liggen.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel