Sony introduceert HVL-F60RM flitser met accessoires

Peter Guldenpfennig 463 0
Als professionele fotograaf is goed en betrouwbaar flitslicht een must. Sony komt hen tegemoet met de HVL-F60RM.

Met het stof- en vochtbestendige ontwerp van de HVL-F60RM is het mogelijk om in uitdagende omgevingen opnamen te maken. Optioneel biedt Sony een regenbeschermingsaccessoire aan die je erbij kunt aanschaffen.

Flexibel inzetbare flitser

De flitser dekt lichtinvalshoeken bij een brandpuntsafstand van 20 mm tot 200 mm. Zodoende blijft de belichting mooi egaal, ook bij 22 mm groothoek.

Sony HVL-F60RMPrettig is de flexibiliteit die de flitser je biedt. Zo heeft Sony het apparaat voorzien van een zogenaamde Quick Shift Bounce modus. Met deze functie kun je snel wisselen tussen een horizontale en een verticale stand, 90 graden naar links of rechts, tot 150 graden naar boven en 8 graden naar beneden. Zo zorg je voor een optimale belichting van je onderwerp in welke situatie je je ook bevindt.

Aan de zijkant kun je via knoppen direct het licht corrigeren terwijl het display je op de hoogte houdt van de instellingen. Prettig is dat je functies kunt toewijzen aan de hoofdknop, de middenknop en het bedieningswiel. Deze instellingen zijn ook op te slaan, zodat je direct functies kunt aanroepen wanneer je ze nodig hebt.

Herladen

Herladen is verkort tot 1,7 seconden. Gebruik je de FA-EBA1 Externe Batterij-Adapter in combinatie met de flitser, telt de herlaadtijd slechts 0,6 seconden.

De HVL-F60RM is een flitser met een flinke capaciteit, zowel qua draaiuren als het belichten van oppervlakten: een opgeladen HVL-F60RM produceert maximaal 220 flitsen bij continue opnamen en heeft een richtgetal van 60 waardoor deze uitstekend zijn werk doet in middelgrote tot grote ruimtes.

Draadloos

De flitser kan overal tot circa 30 meter van de camera worden geplaatst, ook in situaties waarin reflectoren of andere obstakels de optische communicatie kunnen verstoren. De HVL-F60RM kan gecombineerd worden met andere units die vervolgens als ontvanger worden gebruikt. Hierbij kun je maximaal 15 flitsers, toegewezen aan 5 flitsergroepen of draadloze flitserbediening, gebruiken. Dit voorkomt interferentie van andere elektronische apparaten.

Prijs en beschikbaarheid

De HVL-F60RM is vanaf april 2018 verkrijgbaar in de Benelux voor €700,-. De FA-EBA1 Externe Batterij-Adapter is vanaf april 2018 verkrijgbaar in de Benelux voor €300,-. De FA-RG1 regenbescherming is vanaf april 2018 verkrijgbaar in de Benelux voor €30,-.

Ga voor meer info hierheen.

afbeelding van Peter Guldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter