Zou jij hem gebruiken?

Hier is de eerste echte (goede) flitser voor de iPhone

Siem van Woerkom 1495
Anker, een merk dat vooral synoniem staat met goede batterypacks, heeft de eerste echte flitser voor iPhones uitgebracht.

Apple opent mogelijkheden voor fabrikanten

Eerder deze maand publiceerde de bekende website 9to5Mac een rapport waarin werd beweerd dat Apple nieuwe specificaties had gestuurd naar fabrikanten die deelnamen aan hun Made-for-iPhone / iPad (MFi) -programma. De nieuwe specificaties hadden betrekking op externe mobiele fotografie-verlichtingsaccessoires zoals flitsers en flitsers, zo had het rapport beweerd, iets dat schijnbaar is bewezen met de lancering van het nieuwe externe flitsproduct van Anker.

De externe flitser is een kleine kubusvormige LED waaraan een gekrulde Lightning-kabel is bevestigd. Volgens Anker is de flitser de aller-eerste van deze mobiele fotografie-accessoires die worden geïntroduceerd met MFi-certificering. Het model werkt alleen met de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro, wat iedereen eigenlijk al had verwacht op basis van de bovengenoemde 'leak'.

Anker hoopt op veel pre-orders

De iPhone LED-flitser beschikt over een ingebouwde oplaadbare batterij die volgens Anker schijnbaar goed is voor zo'n 10.000 flitsen. De kubus heeft ook een kwart-inch ISO-houder voor aansluiting op andere fotograafaccessoires. Een afneembare diffuser wordt meegeleverd met de kit om het licht indien nodig te verzachten.

Anker zegt dat gebruikers kunnen verwachten dat haar licht voldoende vermogen heeft om objecten te verlichten die zich op twee keer het bereik bevinden met vier keer het helderheidsniveau. Het model zal nog voor 12 Januari beschikbaar zijn op populaire sites als Amazon voor een adviesprijs van zo'n 50eu. Het lijkt ons veilig om te zeggen dat we in de toekomst andere MFi-gecertificeerde accessoires voor mobiele fotografie-verlichting zullen zien aankomen. Wat uiteraard goed nieuws is voor alle fotografen onder ons die het af en toe wel een leuk vinden om wat met hun mobiel te schieten. 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem