Sony introduceert Cyber-shot RX100 III: professionele fotografiekwaliteit op zakformaat

Redactie DIGIFO... 2462 3
De Cyber-shot RX100 III heeft ten opzichte van zijn voorganger een helderdere lens met een grotere hoek en ingebouwde zoeker voor nog meer opnamemogelijkheden in een compacte behuizing. De Cyber-shot RX100-serie is geliefd bij fotografen die hoogwaardige beeldfuncties en buitengewone draagbaarheid waarderen. De RX100 III-camera bouwt voort op de goede reputatie van zijn voorgangers.

Persbericht:

De Sony Cyber-shot RX100 III heeft een stevige, lichte en stijlvol vormgegeven aluminium behuizing. Een verbeterde lens en een snelle beeldverwerkingsprocessor worden aangevuld met een inklapbare OLED Tru-Finder met ZEISS T*-coating, verbeterde filmfuncties en een 180 graden kantelbaar lcd-scherm.

Specificaties Sony RX100 III

  • Heldere ZEISS Vario-Sonnar T* 24-70 mm F1.8-2.8-groothoeklens
  • Inklapbare OLED Tru-Finder met ZEISS T*-coating
  • Exmor R-CMOS-sensor van type 1.0 met 20,1 effectieve megapixels en een krachtige BIONZ X-processor
  • Full HD-filmopnamen bij een hoge bitsnelheid van 50 Mbps en XAVC S-ondersteuning
  • Kantelbaar lcd-scherm om eenvoudig selfies te maken
  • 4K-uitvoer voor foto's
  • Verbeterde handmatige bediening en een nieuwe aanpasbare knop
  • Ondersteuning voor PlayMemories Camera-apps

Sony RX100 III front

Indrukwekkende lichtsterkte

De ZEISS Vario-Sonnar T* 24-70 mm F1.8-2.8-lens is helderder en heeft een grotere hoek dan voorheen. Hiermee legt u alles vast, van uitgestrekte landschappen tot gevoelige portretten. Dankzij het maximale diafragma van F2.8 bij telefoto zijn onderwerpen helder zichtbaar tegen de achtergrond-bokeh. Dankzij de indrukwekkende lichtsterkte van de lens zijn de sluitertijden korter zodat u snel bewegende objecten kunt vastleggen. Met een ingebouwd 3-stops (1/8) filter met neutrale dichtheid beschikt u over nog meer creatieve flexibiliteit bij opnamen in zonovergoten buitenscènes of van stromend water die met opzet vaag zijn.

Oled Tru-Finder met hoog contrast

Een andere lang verwachte toevoeging aan de Cyber-shot RX100 III is de inklapbare OLED Tru-Finder met hoog contrast die een heldere, gedetailleerde weergave biedt wanneer u met uw oog door de camera kijkt. De optische vlakken van de zoeker hebben een ZEISS T*-coating waarmee schittering aanzienlijk wordt verminderd en het beeld van rand tot rand helder is. Er is ook een handige oogsensor die automatisch schakelt tussen zoeker- en schermweergave.

Sony RX100 III

Exmor R-CMOS-beeldsensor

Van zeer gedetailleerde foto's tot levendige Full HD-films, alles is kraakhelder dankzij de nieuwe Exmor R-CMOS-beeldsensor van type 1.0 met 20,1 megapixels en achtergrondverlichting. Deze is veel groter dan de sensor in normale compactcamera's en is essentieel voor adembenemende foto's en video met prachtige achtergrondvervaging.

Drie keer snellere processor

De sensor heeft een laag ruisniveau, biedt uitstekende gevoeligheid bij weinig licht en is voorzien van de nieuwste generatie BIONZ X-verwerkingsprocessor van Sony. Deze is driemaal sneller dan zijn voorganger en is uitgerust met detailweergavetechnologie voor natuurlijke weergave van fijne structuren, technologie voor diffractievermindering zodat u meer kwaliteit krijgt bij kleinere diafragma's, en gebiedspecifieke ruisonderdrukking waarbij de helderheid behouden blijft bij slechte verlichting binnen en bij nachtfoto's.

Nieuwe videofuncties

De snelle BIONZ X-processor biedt ook nieuwe videofuncties. De Cyber-shot RX100 III ondersteunt nu ook de efficiënte XAVC S-indeling. Deze is gebaseerd op de professionele XAVC-standaard en maakt indrukwekkende Full HD-videobeelden met een snelheid tot 50 Mbps met minimale afwijkingen en ruis, zelfs in drukke scènes met veel beweging. Wilt u elk detail vastleggen van die golfswing, tennisservice of balletsprong? U kunt HD-beeldmateriaal maken met 100 fps[i] in de XAVC S-modus voor vloeiende slowmotion-beelden met een toepassing zoals PlayMemories Home van Sony.

Intelligent Active Mode

Het bekijken van handheld-videobeelden is nog leuker met Intelligent Active Mode, waarmee de effecten van camerabewegingen worden geminimaliseerd. Frameanalysetechnologie en stabilisatie met 5 assen zijn voor het eerst gecombineerd in de RX100-serie, waardoor films stabieler zijn, zelfs als u loopt tijdens het filmen.

Foto's bekijken op 4K-tv's

Via de nieuw toegevoegde 4K-foto-uitgang kunt u foto's bekijken op 4K-tv's. U kunt afbeeldingen met hoge resolutie overdragen via HDMI of Wi-Fi, met ondersteuning voor Triluminos Colour. Hierdoor ziet u weelderige tonen en structuren op compatibele BRAVIA-TV-modellen.

Ondanks het kleine formaat heeft de camera diverse functies die ook beschikbaar zijn op professionele camcorders van Sony. Er is een nieuwe HDMI-uitgang waarmee u Full HD-beeldmateriaal kunt opslaan op een externe recorder. Met het 'zebra'-patroon op het lcd-scherm en in de zoeker kunt u de helderste delen van een scène zoeken en met Dual Video Recording[ii] kunt u gelijktijdig mp4-bestanden en hoogwaardige AVCHD/XAVC S-bestanden opslaan.

180 graden kantelbaar lcd-scherm

Makers van selfies zullen enthousiast zijn over het scherpe Xtra Fine lcd-scherm van type 3.0 dat nu 180 graden kantelbaar is zodat u moeiteloos portretten kunt maken vanaf armlengte. Dit is ook erg handig voor het opnemen vanaf hoge of lage posities.

Camera-apps van PlayMemories

Camera-apps van PlayMemories zijn voor het eerst beschikbaar op de RX100-serie en hiermee verrijkt u uw foto-ervaring met een groeiend aantal gratis en betaalde apps. U kunt eenvoudig betere foto's maken met een aantal creatieve effecten, filters, hulpprogramma's en meer. De geïntegreerde NFC-/Wi-Fi-connectiviteit biedt de gebruiker meer gemak.

Toewijzen van functies

Aan de nieuwe aanpasbare knop of het bedieningswiel kunt u functies toewijzen die passen bij uw persoonlijke opnamestijlen. De bedieningsring en functieknop zijn ook aanpasbaar zodat u veelgebruikte instellingen kunt kiezen, zonder dat u hoeft te zoeken.

Prijs en beschikbaarheid Wordt nog bekendgemaakt.

[i] 100 fps voor PAL-modellen en 120 fps voor NTSC-modellen. Intelligent Active Mode en Active Mode kunnen niet worden gebruikt bij opnemen bij 100 fps.
[ii] Dual Video Recording is niet beschikbaar wanneer Intelligent Active Mode is ingeschakeld of wanneer XAVC S 120p / 60p / 50p of AVCHD 60p / 50p is geselecteerd.

Bron: Persbericht

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Anonymous

De lens is "helderder'????
Zat er in de vorige lens wat matglas dan? Maakte je met de vorige versie geen heldere foto's ?
Raar begrip, een heldere lens......

afbeelding van lexwentink

Opnieuw een waanzinnig mooie camera RX100 gaf al mooie foto's op 6400 asa op a4 de RX100II deed dat nog scherper en nu eindelijk met zoeker en nog meer lichtsterkte daardoor iets minder zoom maar ok,nieuwe standaard

Prachtige camera de vorige waren al goed en nu ook met zoeker en meer lichtsterkte lijkt een nieuwe standaard voor de concurrentie.

afbeelding van Rocky Balboa

Ja hoor, dit wordt hem voor mij! De RX100 was mij te beperkt. De RX100 II is al wat praktischer en deze derde incarnatie is gewoon top. Hopelijk is de prijs redelijk. ZO rond de 500 euro vind ik nog te doen. En anders wacht ik gewoon even een half jaartje ;-)