Sony introduceert 18-110mm voor APS-C / Super 35mm formaat

Sony introduceert 18-110mm voor APS-C / Super 35mm formaat

Redactie DIGIFO... 1585 0
Sony introduceert 18-110mm voor APS-C / Super 35mm formaat

Het objectief, de SELP18110G, heeft een groothoekinstelling van 18mm tot een telefotocapaciteit van 110mm. De indrukwekkende Zoom Ratio van 6,1x zorgt met een constante F4-diafragmaopening voor uitstekende scherptediepte-effecten en stabiele belichtingscontrole over het volledige zoombereik. Het objectief bestaat uit 18 elementen die verdeeld zijn over 15 groepen. Zes daarvan zijn asferisch en drie beschikken over Extra-Low-Dispersion-glas. Het geheel wordt afgesloten met een cirkelvormig diafragmaontwerp met zeven lamellen.

Smooth Motion Optics

Deze G-lens is ideaal voor de bevestiging op de PXW-FS7 camcorder, maar is ook zeer geschikt voor de a6300 en de a7-serie fotocamera’s. Het objectief is voorzien van Smooth Motion Optics en vermijdt hiermee ongewenste beeldverschuivingen tijdens het bedienen van de lens tijdens filmopnames. Het objectief is stil en eenvoudig te bedienen door de soepele focus-, zoom- en diafragma-ringen. Ook is het objectief stof- en vochtbestendig en daarom ideaal voor gebruik op locatie.

Uitbreiding en prijs

Het lichtgewicht-objectief kan naar wens worden uitgebreid met de SEL14TC en de SEL20TC teleconverters om het focusbereik te verhogen met 1,4x en 2,0x. De SELP18110G Super 35mm / APS-C Power Zoom is vanaf december dit jaar verkrijgbaar voor circa €4.000,-.

Sony SELP18110G

De specificaties 

 

  •   6,1x Zoom Ratio met de E PZ 18-110mm F4 G OSS
  •   Hoge resolutie voor professionele 4K-filmproductie
  •   Smooth Motion Optics (SMO)-ontwerp om ongewenste      focus- en beeldverschuivingen tegen te gaan
  •   Professionele bedieningsfuncties via focus-, iris- en zoomringen
  •  Optische SteadyShot beeldstabilisatie
  •  Compact, lichtgewicht ontwerp, stof- en vochtbestendig

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie