Sirui Master M3204X voordelig op de PI2014

Sirui Master M3204X voordelig op de Professional Imaging 2014

Redactie DIGIFO... 3806 0
Een statief voor de veeleisende professional, sterk en duurzaam, licht en compact en met zes jaar garantie. Dat is dus topkwaliteit. En nog betaalbaar ook. Helemaal tijdens de Professional Imaging, als de Sirui Master M3204X in een spectaculaire aanbieding te koop is voor 349 euro.

Advertorial

De Master-serie van Sirui is afgestemd op de professionele of semiprofessionele gebruiker. In de familiestamboom van het merk staat de Master boven de lichtgewicht Traveller en multipurpose Universal-serie en onder de zware Reporterlijn. Waar de Universal een slim compromis is tussen licht en sterk, neigt de Master-serie nadrukkelijk naar stevig en duurzaam. Een statief helemaal bedoeld voor intensieve belasting en pittige werkomstandigheden.

SiruiMaster M3204X

Het Master M3204X carbonstatief heeft een werkende hoogte van 177cm (zonder kop) met de middenkolom op maximale hoogte. De schouderhoogte van het statief, dat is met de middenkolom helemaal omlaag, is een respectabele 148cm en de berekende belastbaarheid is 18kg. Dat betekent dat zelfs loeizware supertele's heel stabiel en trillingsvrij door dit statief gedragen kunnen worden. Onlangs werd dat nog eens bewezen in een onafhankelijke test van een gerenommeerd Duits fotoblad.

Sirui heeft een mooie reeks koppen voor haar statieven, niet alleen gepatenteerde balhoofden, maar ook een zeer fraaie schommelkop, gemaakt van koolstofvezel en daardoor licht en zeer rigide.

Los been

Bij alle statieven van de Universal- en Master-serie kan een van de drie poten als eenbeenstatief gebruikt worden. Bij normaal gebruik, op drie poten, is het ene been door middel van een sterke dubbele schroefverbinding spelingsvrij met het statief verbonden. Dankzij de gratis meegeleverde statiefplaat met polsriem is er in een handomdraai een lichtgewicht monopod van te maken met een werkende hoogte van 149 centimeter (zonder statiefkop).

Kwaliteit

Sirui steekt met haar statieven en koppen de gerenommeerde oude merken naar de kroon. En daar heeft het merk alle recht toe. Sirui statieven en koppen en ook de accessoires zijn doordacht ontworpen met functionaliteit die is afgestemd op het gebruik. Juist door de combinatie van vanzelfsprekend gebruikersgemak en hoge productkwaliteit, heeft het merk in heel korte tijd de belangstelling van veel fotografen gewekt. Sirui is in heel Europa een groot succes.

kwaliteit

Waar te koop?

De actieprijs voor de Master M3204X geldt alleen gedurende de Professional Imaging 2014, op 29, 30 en 31 maart in Nijkerk. Kamera Express heeft als enige een verkooppunt tijdens de beurs en voert de actie in samenwerking met Sirui importeur TSE Imaging. Op de stand van TSE Imaging is het statief te zien. Gedurende de beurs is het statief overigens ook op de website en in de winkels van Kamera Express voor de actieprijs van 349 euro te koop.

Behalve het Master-statief zijn ook een aantal andere Sirui-statieven tijdens de PI gunstiger geprijsd en ook met de objectieven van Tokina en de filters van Hoya zijn mooie voordelen te behalen. De Professional Imaging is alleszins de moeite van een bezoek waard.

Sirui

Over Sirui

Sirui is een fabrikant, gevestigd in Zhongshan in de Delta van de Parelrivier in Zuid China. Dit gebied, waar ook Hongkong, Shenzhen en Macau gelegen zijn, is het economische centrum van het land en kent een sterke westerse oriƫntatie. In de bedrijfsfilosofie van Sirui is dat te herkennen en ook in de resultaten. Sirui is ISO-gecertificeerd en met meerdere Chinese awards gelauwerd. Achtergrond voor het succes is de ambitie van de oprichter om het merk een voorbeeld te laten zijn van een succesvol en kwalitatief hoogwaardig merk, afkomstig uit China.

De Siruifabriek is Zhongshan is daarom geen assemblageproducent die zo goedkoop mogelijke eindproducten probeert te maken. Integendeel: Sirui vervaardigt alle onderdelen zelf, heeft daardoor maximale controle over alle stappen in het productieproces en is daarmee heer en meester over de kwaliteit van het eindproduct. Alle producten worden overigens stuk voor stuk op kwaliteit gecontroleerd. Sirui-statieven en koppen hebben daarom ook unieke serienummers.

Groot voordeel van de integrale productieketen van Sirui is ook de productontwikkeling. Niet alleen vinden nieuwe producten snel hun weg naar de markt, ook verbeteringen aan bestaande producten kunnen sneller worden doorgevoerd dan bij andere merken het geval is.

Sirui

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie