Sigma maakt alle details en adviesprijs dp2 Quattro bekend

Redactie DIGIFO... 2890 4
In februari introduceerde Sigma de dp Quattro-serie, als opvolgers van de DP Merill-camera's. Nu maakt Sigma Benelux alle details, adviesprijs en beschikbaarheid bekend van de dp2 Quattro. Het eerste model in de nieuwe serie met 45mm f/2.8-objectief verschijnt eind juli op de markt.

In februari introduceerde Sigma de dp1, dp2 en dp3 Quattro. De camera's volgen de DP1, DP2 en DP3 Merill op en zijn uitgerust met een nieuwe Foveon-sensor. Bij de introductie was er al veel bekend over de camera, maar enkele details ontbraken nog. Met de lancering van de dp2 Quattro, het model dat is voorzien van een 30mm f/2.8-objectief (45mm in kleinbeeldequivalent) zijn nu alle specificaties bekend.

Quattro-sensor

Zoals bekend krijgt de Quattro-serie een vernieuwe Foveon X3-sensor. In tegenstelling tot conventionele bayer-sensoren werkt de Foveon-sensor op een andere manier om een beeld te produceren. Waar een conventionele bayer-sensor uit één laag bestaat, beschikt de Foveon-sensor over drie lagen.

Eerdere Sigma-camera's met Foveon-sensor beschikten over drie lagen met evenveel megapixels, de nieuwe Quattro-sensor is echter anders opgebouwd: de bovenste laag heeft een 20-megapixelresolutie, de onderste twee lagen een 4,9-megapixelresolutie. Dat levert een lager totaalaantal pixels op dan de voorgaande Foveon X3-sensor met drie lagen van 15 megapixels, maar dat betekent ook dat de camera minder data hoeft te verwerken wat de snelheid ten goede komt.

Volgens Sigma levert de sensor een resolutie die op zijn minst overeenkomt met een 39-megapixel bayer-sensor. We hebben al enkele voorbeeldprints gezien die dit bevestigen: de detaillering is zeer indrukwekkend.

Quattro-sensor

Specificaties Sigma dp2 Quattro

Nu Sigma de dp2 Quattro officieel introduceert weten we alle specificaties. Zo blijkt dat de geavanceerde compact 9 scherpstelpunten krijgt. Zoals we vermoedden bij de introductie dient het ronde 'raampje' dat je aan de voorzijde van het objectief ziet zitten als focus assist-lampje. Het is0-bereik loopt van 100 tot 6400, een volle acculading is goed voor het maken van zo'n 200 foto's.

Sigma dp2 Quattro

Testfoto's

Sigma Japan heeft ook een aantal testfoto's gepubliceerd, geschoten met de dp2 Quattro. De foto's zijn in 19-megapixelresolutie te downloaden. De Sigma dp2 raw heeft ook een functie om in 39-megapixelresolutie te fotograferen, de foto's worden dan in de camera ge-exporteerd naar dit grotere formaat. Ook als je in raw schiet kun je in de Sigma-software de foto's exporteren met een dergelijk formaat.

Sigma dp2 Quattro - testfoto
Foto: Hiroshi Iwasaki - ISO 100, 1/200, f/13

Prijs en beschikbaarheid

Sigma Benelux maakt bekend dat de dp2 Quattro eind juli op de markt verschijnt voor een adviesprijs van 969 euro.

Sigma dp2 Quattro

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Tom@sy

De grote vraag: wat doet de Sensor boven ISO 400.
Erg benieuwd, want onder 400 us het de beste sensor ooit

afbeelding van Anoniem

Ik neem ze alledrie!

afbeelding van peter w

mjummie
iets voor in een D800...

afbeelding van Anoniem

Waarom heb je meer blauwe pixels, dan groene? Het oog is toch het meest gevoelige voor groen licht. Daarom dat mij meer groene pixels logischer leek.