'Sigma gaat 14mm f/4-objectief van dp0 quattro los uitbrengen'

Julian Huijbregts 1447
Volgens 43rumors gaat Sigma het 14mm f/4-objectief van de dp0 Quattro ook los op de markt brengen. Het zou gaan om een micro four thirds-objectief. In de dp0 Quattro zit echter een aps-c-sensor, daarmee lijkt een variant voor Sony E-camera's ook mogelijk te worden.

Sigma heeft een drietal objectieven voor compacte systeemcamera's in het assortiment: de DN 19mm, 30mm en 60mm in de Art-serie, allen met een diafragma van f/2.8. Deze objectieven zijn gebaseerd op het glaswerk waarmee de verschillende Sigma DP- en dp Quattro-camera's zijn uitgerust.

Dit jaar introduceerde Sigma een vierde dp Quattro-camera: de Sigma dp0 met vast 14mm f/4-objectief. Volgens 43rumors gaat Sigma het groothoekobjectief ook los uitbrengen. De geruchtensite spreekt enkel over een micro four thirds-objectief, maar gezien de 19mm, 30mm en 60mm ook met Sony E-vatting beschikbaar zijn, lijkt het aannemelijk dat ook de 14mm voor Sony-systeemcamera's met aps-c-sensor verschijnt.

Concrete aanwijzingen over het verschijnen van een los Sigma DN 14mm f/4 Art-objectief zijn er nog niet. 43Rumors noemt geen bron, maar geeft het gerucht een FT4-rating. Volgens de website is de kans dat het gerucht klopt daarmee groot.

Sigma dp0 Quattro