Photoshop: Wel of niet acceptabel

Scott Kelby pleit voor Photoshop

Redactie DIGIFO... 1475 0
Vrijwel iedere fotograaf doet wel iets aan nabewerking. Waar de grens ligt is voor iedereen verschillend: waar sommige mensen niet verder willen gaan dan het aanpassen van wat kleuren, zijn er ook fotografen die gerust een beeld onder handen nemen om te veranderen tot wat ze in hun hoofd hebben. In deze video pleit Scott Kelby voor photoshop.

Iedere fotograaf bewerkt zijn beelden. Al door het instellen van de camera kan je ervoor zorgen dat iets of iemand er compleet anders uitziet. De meeste fotografen bewerken hun beelden achteraf ook nog en iedere fotograaf heeft een grens voor wat acceptabel is en wat niet. Scott Kelby is van mening dat een foto geen vervanging is voor het geheugen en dat een onbewerkte foto de herinnering negatief kan beïnvloeden. Daarom pleit hij in deze video voor Photoshop, om mensen te laten zien hoe ze herinnerd moeten worden.

Lees ook: De Photoshop-kunsten van Kirby Jenner

 

Photoshop als geheugensteun

Volgens Kelby is je geheugen beperkt en sla je niet het beeld op zoals je het ziet. Je wordt afgeleid door geluiden, emoties beweging en andere elementen, waardoor de herinnering meer wordt dan alleen het beeld. Kelby is daarom van mening dat het noodzakelijk is om beelden te Photoshoppen om de herinnering niet te verpesten.

Kijk voor meer informatie over Scott Kelby op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie