Schitterende fotoserie: Kroatië van bovenaf

Schitterende fotoserie: Kroatië van bovenaf

Redactie 8320 0
Kroatië wordt een steeds populairder vakantieland. Toch is de kennis over Kroatië over het algemeen niet groot en bestaan er vooroordelen over dit land in het voormalig Joegoslavië. Fotograaf Davor Rostuhar legde het land van bovenaf vast voor National Geographic.

Kroatie is niet het meest bekende land van Europa, veel mensen blijven qua kennis steken bij de onder toeristen bekende provincie Istrië. De Adriatische kusten zijn prachtig en ook op cultureel gebied is het land rijkelijk bedeeld. Zo vind je er bijvoorbeeld veel Romeinse bouwwerken en veel enorm oude steden.

Vliegtuig

Uit naam van het tijdschrift National Geographic heeft de Kroatische fotograaf Davor Rostuhar het land jarenlang van bovenaf gefotografeerd. Uit een vliegtuig, heteluchtballon en door middel van drones zijn de meest adembenemende landschappen vastgelegd. De foto's geven ons, maar ook de inwoners van het land zelf, nieuwe inzichten en perspectieven. Zelfs de president van het land is erg blij met de fotoserie, gezien haar brief die op de website van het project gepubliceerd is.

Openluchttentoonstelling

Het resultaat is gepubliceerd in de Kroatische uitgave van National Geographic en reist door het land in de vorm van een openluchttentoonstelling.

Meer informatie over het project is hier te vinden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie