Samyang AF 75mm f/1.8; minimalistisch portretobjectief

Redactie 1857 0
Een poosje geleden introduceerde Samyang een 75mm f/1.8 voor full frame spiegelloze camera's van Sony (FE vatting) . Met dit compacte en lichte objectief streeft Samyang het minimalisme na.

Het nieuwe Samyang objectief is meerdere opzichten het ideale portret-objectief. Het objectief weegt slechts 230 gram, waarmee dit objectief het lichtste en kleinste 75mm Full-Frame objectief is op dit moment. Dat kan enorm schelen wanneer je een lange fotografieklus hebt, dan kan het gewicht van je camera met objectief nogal gaan doorwegen en demotiveren. 

De nieuwe Samyang streeft het minimalisme na als het gaat om het maken van objectieven. Het objectief is compact, licht, biedt uitstekende prestaties en is zeer veelzijdig in te zetten. Ook heeft het nieuwe objectief heeft een snelle en stabiele autofocus die gebruik maakt van een nieuwe Stepping Motor ook wel een STM. Dit betekent dat het Samyang AF systeem elk moment een mooi kunstwerk kan maken. Daarnaast biedt de nieuw ontwikkelde Samyang “Custom-Switch” de mogelijkheid om de functies van de standaard scherpstelring naar wens aan te passen.

Waarom is de 75mm is perfect voor portretfotografie

Samyang heeft talloze brandpuntsafstanden bekeken om het meest geschikte compacte objectief te ontwikkelen voor het maken van de mooiste portretten. De brandpuntsafstand van 75mm was vroeger perfect om portretfoto´s te maken. Het objectief is nu instaat om het onderwerp effectief van de achtergrond te isoleren, maar bevat nog steeds genoeg achtergrond om een verhaal te kunnen vertellen. Dit objectief is dan ook de perfecte partner voor zowel binnen- als buiten opnamen.


Wil je meer weten over portretfotografie? Overweeg dan om een van de workshops of masterclasses te volgen op Fotofair 2020. 

Persoonlijke en praktische: Custom Switch

De scherpstelring heeft normaal gesproken geen functie bij gebruik van het objectief in de AF-functie. Om het nut en gebruik van deze ring te vergroten, heeft Samyang een 'Custom Switch' geïntroduceerd. Hiermee kan de gebruiker onder andere met behulp van de scherpstelring het diafragma zelf aanpassen. De Custom Switch voegt extra bedieningsmogelijkheden aan het autofocus objectief toe. Middels firmware-update(s) zullen in de nabije toekomst nog meer functies aan het gebruik van de ‘Custom Switch’ toe te voegen zijn, zodat de Samyang AF 75mm F1.8 FE nog verder aan te passen is aan de voorkeur van de fotograaf (denk bijvoorbeeld aan belichtingscorrectie). Dit kan de gebruiker zelf doen met behulp van het apart verkrijgbare Samyang Lens Station.

De kenmerken van de Samyang AF 75mm F/1.8 FE

  • Met 230 gram en 69mm lengte een compacte en lichtgewicht Full-Frame AF prime.
  • Hoge beeldkwaliteit van het centrum tot in de hoeken door 2 ASPH en 3 ED lenselementen.
  • Samyang Ultra Multi Coating zorgt voor sterke vermindering van flare en ghosting
  • Verbeterd snel en stil autofocus met interne scherpstelling
  • Korte minimale scherpstelafstand van slechts 69 centimeter
  • Volledige dedicated Exif-koppeling voor optimale compatibiliteit met de Sony camera’s
  • De firmware van de AF 75mm F/1.8 FE is zelf te updaten m.b.v. de Samyang Lens Station
  • Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding

De Samyang AF 75mm F1.8 FE is nu te koop voor een adviesvprijs van € 429,00. Klik hier voor meer informatie.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie