Rotterdam Photo maakt festivalprogramma bekend

Rotterdam Photo maakt festivalprogramma bekend

Redactie DIGIFO... 586 0
In scheepscontainers op het Deliplein wordt van 8 tot en met 11 februari 2018 – gedurende de Art Rotterdam Week – het gratis toegankelijke fotografie evenement Rotterdam Photo georganiseerd.
Rotterdam Photo presenteert nationaal en internationaal fotografietalent aan een zo breed mogelijk publiek. Zowel het werk van aanstormende en gevestigde makers van over de hele wereld, zoals Matthew Septimus, Ken Kitano en Andrey Kezzyn zal te zien zijn op het Deliplein, het decor van dit fotofestival. Fotografen uit onder andere Italië, Rusland, India, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland zijn vertegenwoordigd. Zowel aan de binnen- als buitenkant van de containers zullen zijn verrassende exposities te zien. Op www.rotterdamphotofestival.com is het complete festivalprogramma te vinden.

Rotterdams talent

Ook is er veel aandacht voor werk van Rotterdamse fotografen. Zo zal het project ‘Naked Rotterdam’ van fotograaf Leon Schröder voor het eerst toegankelijk zijn voor publiek. Passend in het thema ‘FAKE | TRUTH’ zocht Schröder naar de waarheid; in Naked Rotterdam ontkleedt hij de Rotterdammers letterlijk en legt hun blote en kwetsbare zelf bloot. De serie foto’s confronteert de toeschouwer met zijn eigen perceptie van schoonheid en hoe de moderne maatschappij en media deze afbeelden. Daarnaast worden er afleveringen van Rotterdam Snapshots getoond, mini-documentaires van Rotterdamse fotografen als Jeroen van Dam en Kahlid Amakran.
 
Andrey Kezzyn - ''Love, blood and rhetoric”

Randprogramma

Naast de bijzondere exposities in de scheepscontainers op het Deliplein, foodtrucks en muzikale performances, heeft Rotterdam Photo een uitgebreide randprogrammering. Door de hele stad, op digitale schermen, zullen fotografen de stad verfraaien met hun werk. Daarnaast heeft Rotterdam Photo een plek in de tentoonstelling van World Press Photo 2017 in de Grote of Sint Laurenskerk. Deze jaarlijkse expositie toont wereldwijde prijswinnende persfoto’s. Rotterdam Photo laat hier werk zien van fotografen Ola Lanko, Lars van den Brink, en Marcel Kollen en Lise Straatsma, met het overkoepelende thema FAKE | TRUTH. De tentoonstelling is tot 9 februari 2018 te bewonderen. Verder organiseert Rotterdam Photo in samenwerking met World Press Photo en Instawalk010 een Instawalk op 8 februari, vanaf de tentoonstelling in de Laurenskerk tot de opening van Rotterdam Photo 2018, die om 18.00 uur start op het Deliplein. Tevens vindt op 9 februari een interessante live broadcast over fotografie plaats met Cafe Obscura vanuit Fenix II.

Rotterdam Photo Talks

Verdieping wordt geboden tijdens Rotterdam Photo Talks, een avond voor fotoliefhebbers en professionals waarin nieuw licht wordt geworpen op onze hedendaagse beeldmaatschappij. Op zaterdag 10 februari zal Fenix II in het teken staan van verschillende aspecten van visuele cultuur en fotografie, door middel van keynotes, Q&A’s en presentaties. Gemodereerd door Frits Gierstberg (curator Nederlands Fotomuseum) en Vincent Cardinaal, zullen onder andere fotografen Lyle Branson, Rob Hornstra en Robin Butter, visual storyteller Jan Rosseel en oprichter van Viewbook Rien Swagerman spreken over de huidige staat van fotografie. Deze aankomende editie draait om het waarheidsgehalte van fotografie. Een onderwerp dat fotografie sinds haar uitvinding in 1839 heeft beziggehouden.
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie