Wild Namibia in 4K

Romain Sarret – Naar Namibië met de Panasonic Lumix GH5

Redactie DIGIFO... 1472 0
De Panasonic Lumix GH5 is een bijzondere camera die professionele videofuncties naar een compacte fotocamera brengt. Romain Sarret ging met deze nieuwe videokoning naar Namibië en maakte daar deze indrukwekkende video.

De Panasonic Lumix GH5 is misschien in eerste instantie een fotocamera, maar de videofuncties van deze nieuwe camera zijn misschien wel interessanter. Zo filmt deze camera met 60 beelden per seconde in 4K, is deze uitgerust met een XLR-adapter waardoor je professioneel geluid kan opnemen via twee microfoons en filmt deze met een kleurendiepte van 10 bit met een 4.2.2 subsampling waardoor je achteraf zeer veel controle hebt over de kleuren en de belichting en deze in de nabewerking geheel naar wens kunt aanpassen. Toen de GH5 uitkwam was Romain Sarret er als de kippen bij en hij voelde er één aan de tand in Namibië.

Lees ook: Review Panasonic Lumix GH5: Nieuwe videokoning

Romain Sarret

20 jaar geleden kwam Sarret voor het eerst in aanraking met fotografie en toen de Canon EOS 5D Mark III op het toneel verscheen raakte hij helemaal verknocht op de videomogelijkheden die deze camera te bieden had. Zo'n drie jaar geleden kocht Sarret de Panasonic GH4 wat alles was wat hij zocht. Omdat er nog weinig over te vinden was, zeker in het Frans, begon hij een blog en een facebookgroep over deze camera en al snel werd hij benoemd tot ambassadeur van Panasonic.

Kijk voor meer informatie op de website van Sarret.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie