DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Kolmanskop

Remco Stunnenberg 1225 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Kolmanskop (Namibië).

De geschiedenis van Kolmanskop is intrigerend. In 1908 werden in de woestijn van Namibië op diverse plaatsen diamanten ontdekt. Een van de stadjes die ontstond om onderdak en vertier voor de toestromende mijnwerkers te bieden was Kolmanskop. Dit stadje ligt middenin de woestijn en werd naar Duits voorbeeld gebouwd. Op z’n hoogtepunt was er een ziekenhuis, een dancing, een elektriciteitscentrale, een school, een kegelbaan, een theater en een spoorbaan te vinden. Tien jaar later aan het eind van de Eerste Wereldoorlog daalde de diamantprijs enorm, wat het begin van het einde inluidde voor Kolmanskop. In 1936 werden grotere hoeveelheden en waardevollere diamanten gevonden dicht bij de kust. Het gevolg: de mijnwerkers verkasten naar de nieuw gestichte stad Oranjemund. Tegen 1950 was Kolmanskop helemaal verlaten en viel het ten prooi aan het woestijnzand. Langzaam, maar gestaag worden de gebouwen met woestijnzand gevuld.

Moeder Natuur neemt het stadje langzaam over. Kolmanskop wordt nog in diverse films gebruikt, maar het is vooral een populaire plek voor fotografen. Wie de foto’s ziet, begrijpt wel waarom.

Hoe maak je daar de beste foto?

 

Zoals eigenlijk iedere plek is Kolmanskop het meest fotogeniek vroeg in de ochtend, vlak voor en gedurende de zonsopkomst en in de avond. Vlak voor of tijdens zonsondergang. En blijf je er 's avonds te lang hangen met je camera, er is in Kolmanskop altijd wel een plekje vrij (knipoog). 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sólheimasandur

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Kaapstad

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Bali

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Grand Canyon
 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je  hier.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco