Roadmap Leica: nieuwe objectieven voor Leica SL

Roadmap Leica: nieuwe objectieven voor Leica SL

Redactie DIGIFO... 838 0
Leica geeft een kijkje in de toekomst. In een roadmap voor de komende anderhalf jaar laat de fabrikant een vijftal nieuwe objectieven zien.

De Leica Summilux-SL 50 mm f/1.4 ASPH. is het eerste prime objectief voor het Leica SL-systeem en zet een nieuwe standaard in beeldkwaliteit. Het grote maximale diafragma maakt dit high-performance objectief de ideale partner in situaties met uitdagende lichtomstandigheden en maakt het gebruik van een zeer kleine scherptediepte, als creatieve uiting, mogelijk. Het snelle, nauwkeurige en betrouwbare autofocus garandeert dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op de compositie en creativiteit in plaats van te moeten zoeken naar de juiste scherpstelling. De beeldkwaliteit van dit objectief voldoet aan de strengste normen. Vooral bij het fotograferen bij de volle F/1.4 opening zorgt, de combinatie van oplossend vermogen en zachte bokeh voor het fraai isoleren van het hoofdonderwerp van de omgeving. Dankzij een uniforme contrastweergave over het gehele scherpstelbereik geldt dit over het gehele scherpstelbereik.

Primes

Leica past bij het ontwerpen en vervaardigen van de andere drie vast brandpunten, de Leica APO-Summicron-SL 75 mm f/2 ASPH., Leica APO-Summicron-SL 90 mm f/2 ASPH. En de Leica Summicron-SL 35 mm f/2 ASPH. de nieuwste fabricagemethoden, testing technologieën en kwaliteitscontroles toe.  Zowel qua constructie als ontwerp toont dit zeer duidelijk de volgende stap in de ontwikkeling van objectieven voor het Leica SL-systeem. Het resultaat is niet alleen te zien in de compactere afmetingen, maar ook in het significant lagere gewicht van deze nieuwe objectieven. De toch al uitzonderlijke prestaties van de huidige Leica SL objectieven wordt daadwerkelijk overtroffen, niet alleen in termen van resolutie, kleur en contrastweergave, maar ook in de homogene midden-tot-hoekscherpte bij alle diafragma-instellingen. Een ander nieuwe bijzonderheid is de aanzienlijk kortere minimale scherpstelafstand, waardoor fotografen nog dichter bij onderwerp kunnen komen. De zeer hoge lichtsterkte maakt het gebruik onder uitdagende lichtomstandigheden mogelijk, waarbij de objectieven al direct een perfecte beeldkwaliteit leveren vanaf deze volle opening. Met de Leica APO-Summicron-SL 75 mm f / 2 ASPH., Leica APO-Summicron-SL 90 mm f / 2 ASPH. en de Leica Summicron-SL 35 mm f / 2 ASPH. wordt het diafragmeren van het objectief louter een tool voor creatieve fotografie.

Zoom

De Leica Super-Vario-Elmar-SL 16-35 mm f / 3.5-4.5 ASPH. ultra-groothoekzoom rondt het momenteel beschikbare Leica SL zoombereik van twee zoomobjectieven af en biedt een zoombereik ideaal voor een verscheidenheid aan toepassingen, variërend van landschap- en architectuurfotografie, bruids-, gebeurtenis-, en concertfotografie tot reportage en documentatie. Naast de typische hoge Leica kwaliteit en beeldprestaties, maakt de spatwater en stofdichte constructie van dit zoomobjectief het tot de ideale metgezel voor ongunstige omstandigheden. De Leica Summilux-SL 50 mm f / 1.4 ASPH. zal worden verkrijgbaar zijn vanaf januari 2017 en zal worden gevolgd door de Leica APO-Summicron-SL 75 mm f / 2 ASPH. in de zomer van 2017. De verkrijgbaarheidsdata van de Leica APO-Summicron-SL 90/2 ASPH. en de Leica Super-Vario-Elmar-SL 16-35 mm f / 3.5-4.5 ASPH. staan respectievelijk gepland voor de herfst en winter van 2017. De Leica Summicron-SL 35 mm f / 2 ASPH. zal in het voorjaar van 2018 verschijnen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie