Review: Pixum Fotoposters: mooi op aquarelpapier

Review: Pixum Fotoposters: mooi op aquarelpapier

Redactie DIGIFO... 2461 2
De fotoposters van Pixum zijn er in vele soorten en maten. Afhankelijk van je foto en je eigen smaak kun je oneindig variëren met verschillende afwerkingen. Zo is er bijvoorbeeld het aquarelpapier, een bijzondere papiersoort die je foto een unieke uitstraling geeft.

Een print kan verschillende doelen dienen, maar vaak maak je een afdruk van één van je foto’s om deze aan de muur te hangen. Zelf printen is een mogelijkheid, maar zoals eerder beschreven kan dit kostbaar worden als je het maar enkele keren per jaar gaat doen. Een interessante optie is de fotoposter van Pixum. We namen de proef op de som en bestelden er een aantal.

We hebben alle papiersoorten van de Pixum fotoposters uitgeprobeerd. Hier liggen ze naast elkaar.

Het door een vaklab laten printen van je werk is in dat geval een veel voordeligere optie. Een vaklab waar je aan zou kunnen denken is Pixum. Zij kunnen je foto’s op de meest uiteenlopende manieren verwerken tot bijvoorbeeld wanddecoratie, kalenders, ansichtkaarten of zelfs een telefoonhoesje.

Fotoposter

In dit geval gaan we de wanddecoratie eens dieper bekijken. Een eigen foto aan de muur zal niet snel vervelen en Pixum biedt legio mogelijkheden om je foto zo mooi mogelijk af te drukken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit fotoposters, foto’s in lijst of je kunt je foto op hout laten drukken.

We hebben een aantal foto’s af laten drukken als fotoposter bij Pixum, om te kijken hoe deze vorm van wanddecoratie uit de verf komt. We bestelden een ruime selectie prints, ieder met een andere afwerking.

Zijdeglans

Bij aankomst zie je direct dat de diverse papieren en afwerkingen zeer duidelijk van elkaar verschillen. Zo zijn er de ‘normale’ afwerkingen glanzend en mat, naast zijdeglans en glossy. De print in zijdeglans is erg mooi en geeft je foto een hoogwaardig uiterlijk.

Erg mooi is de fotoposter op het aquarelpapier van Pixum.  Het resultaat komt erg mooi en zacht over en is eigenlijk met geen van de andere soorten te vergelijken. Het houdt het midden tussen een print op ongestreken papier en een schilderij op doek. Bij gebruik van de juiste foto kan het aquarelpapier van Pixum een bijzonder goede optie zijn.

Formaten en prijzen

Pixum fotoposters zijn verkrijgbaar in diverse formaten, variërend van 20 x 20 centimeter tot 300 x 100 centimeter of 150 x 225 centimeter. Prijzen zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal, maar starten bij € 3,99.

Meer info: www.pixum.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Femke P

Meer een advertorial/aanbeveling dan een review.
Vrij oppervlakkig geschreven/besproken.
En de stelling "erg mooi" is zo favoriet dat het 3x staat in het stukje onder "Zijdgelans".
Er zijn vast wel wat meer woorden te bedenken die de afdrukken iets unieker kunnen beschrijven.

Erg mooi zegt niets. Wat is er zo mooi? De kleurweergave, de scherpte, de afwerking?

afbeelding van Maerten

Wat is dan de juiste foto voor aquarelpapier? Portret? Natuur? Architectuur?