Review Pixum foto op hout: Natuurlijk alternatief

Review Pixum foto op hout: Natuurlijk alternatief

Jasper van Bladel 4375 1
Bij Pixum kun je terecht voor uiteenlopende fotoproducten. Een van de meest opvallende producten is de foto op hout. Deze afwerking is volgens Pixum mooi voor foto’s met aardse kleuren. We bestelden een dergelijke foto en komen tot diezelfde conclusie.

Een foto afgedrukt op houten planken, dat is best bijzonder. Een canvas of een foto in lijst is daarbij vergeleken nogal klassiek en standaard. Die opties heb je ook bij Pixum, maar voor deze test kozen we voor een modern en natuurlijk alternatief.

De foto op hout is een directdruk op planken van mooi licht dennenhout. De planken zitten vlak tegen elkaar gemonteerd, horizontaal voor een liggende foto en verticaal voor een staand beeld. Tussen de planken is een heel klein beetje ruimte zichtbaar, maar dat is zeker niet storend.

Scherp

Waar je bang voor bent met een dergelijke constructie, is verlies van scherpte in de afdruk door het ruwe karakter van het hout. Maar niets is minder waar, de afdruk is haarscherp en zeer duidelijk. De kleuren, we kozen een relatief donkere foto uit, zijn mooi weergeven en als je een foto kiest die qua onderwerp of kleuren aansluit bij de natuurlijke aard van het hout is het echt een aanrader. De houtnerf zie je ook nog door de foto heen en dat geeft een heel mooi effect. De foto loopt door tot aan de rand van de planken, zodat de kopse kant van de lichte dennenhouten balken de foto als het ware inkadert als je er schuin tegenaan kijkt.

Geur

Onze foto is bijzonder mooi afgedrukt op het hout en deze afwerking geeft de foto een nieuwe dimensie, het hout voegt echt wat toe. Daarbij ruikt het ook nog eens heerlijk naar hout, dus een foto van een bos krijgt zo mogelijk nóg een extra dimensie. Het proberen waard!

Degelijk

De foto kwam keurig en goed verpakt aan en de houten constructie is mooi afgewerkt zonder ruwe randen en splinters. Aan de achterkant van de planken zijn twee latten gemonteerd waarop een wandbevestigingssysteem te vinden is.

Formaten en prijzen

Deze manier van fotopresentatie is een echte aanrader als je van de natuurlijke uitstraling houdt en als je een foto uitkiest die bij deze manier van presenteren past. Daarbij is de foto op hout erg degelijk uitgevoerd, bijzonder scherp afgedrukt en ruikt deze ook nog eens lekker.

De foto op hout van Pixum is verkrijgbaar in diverse formaten, variërend van 20 x 20 cm tot 80 x 80 cm. Prijzen zijn afhankelijk van de grootte, maar starten bij € 29,95.

Meer info: www.pixum.nl

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van civil eyes

Leuk voor een eigentijdse keuken als het hout niet gaat werken.