DIGIFOTO Pro Awards

Review: LitraPro Bi-Color LED-lamp

Christel de Wolff 2275 0
De LitraPro is een kleine, compacte foto- en videolamp. De LED-lamp heeft een kleurtemperatuur van 3000 tot 6000K n is van 0-100% in te stellen op 1200 lumen, met een CRI van 95. De lamp bevat een oplaadbare lithium-ion batterij die tot wel 10 uur meegaat. De accu laad je op via de micro USB-poort en het bijgeleverde kabeltje.
De belichtingshoek van 70 graden komt overeen met het camerabeeld en geeft dus geen hotspots of harde randen. De lamp heeft twee statiefaansluitingen waarmee de lamp gemakkelijk op je camera of een statief te bevestigen is. De LitraPro is robuust en bovendien waterdicht tot een diepte van 30 meter, wat perspectieven biedt voor wel heel creatieve onderwaterfotografie.

LitraPro in de praktijk

Het water gingen wij er niet mee in. We namen de lamp echter wel mee naar een donkere ruimte. We verbaasden ons over de hoeveelheid licht. Op 100% geeft de LED-lamp enorm veel licht, je kunt er beter geen model in laten kijken. Gelukkig is het apparaatje in te stellen in trapjes van 5% van nul tot honderd. Je kunt ook diverse modifiers aanschaffen als een softbox, grid, gels en barndoors om het licht naar eigen hand te zetten. Aangenaam is het kunnen aanpassen van de kleurtemperatuur. 3000K geeft warme kleuren als een gloeilamp en 6000K geeft koel, bijna blauw licht.

Litra app

Wil je totale controle over de LED-lamp? Installeer dan de Litra-app. Via je smartphone heb je zo niet alleen controle over de intensiteit en de kleurtemperatuur van de lamp, maar kun je hem ook laten pulseren in verschillende snelheden en intensiteiten. De verbinding met je telefoon verloopt vlekkeloos via bluetooth. De batterij gaat tot wel 10 uur mee. Op vol vermogen is dat echter een stuk korter, zo'n 45 minuten. De litrapro is echter razendsnel weer opgeladen. Via het kleine schermpje op de rug van het apparaat kun je de batterijstatus in de gaten houden.

Conclusie

De LitraPro is een zo licht en compact dat er eigenlijk geen reden is om het apparaatje niet altijd in je fototas te stoppen. Maar vergis je niet in de grootte, de LED-lamp geeft namelijk een enorme stoot licht. De LitraPro is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 269,-. Meer info via litra.com en/of disnet.nl

Beoordeling LitraPro

Bediening 8
Behuizing 8
Prijs/Kwaliteit 8

Wij testten de LitraPro in DIGIFOTO Pro 2.2019 en gaven de LED-lamp een goud award. DIGIFOTO Pro 2.2019 en andere edities kun je gemakkelijk en snel nabestellen in onze webshop

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel