Review: eprintpro fotoalbum 'diamant'

Redactie DIGIFO... 10280 3
Wil je je fotowerk op een professionele manier aan klanten kunnen voorleggen? We bestelden een professioneel album bij eprintpro om te testen hoe zo’n hoogwaardig album er in de praktijk uitziet.

Met een enkele blik op het door ons bestelde fotoalbum van eprintpro is meteen duidelijk dat we met iets bijzonders te maken hebben. Het grote kunstlederen album zit verpakt in een mooie opbergbox van datzelfde materiaal en ook de fluwelen binnenkant geeft het geheel een extra luxe uitstraling. Het album zelf voelt degelijk en zwaar, de naden zijn prachtig gestikt en de ronde hoeken fraai omgevouwen.

eprintpro

Blader voorbij het zwarte schutblad en het halftransparante beschermvel en je komt bij de eerste foto op zwaar maar mooi papier. Je hebt bij eprintpro de keuze uit twee afwerkingen: hoogglans en ‘fotosilk’. Ons testexemplaar bevat beide, zodat we goed het verschil kunnen zien.

Wij zijn vooral onder de indruk van het matte fotosilk, dat ondanks de forse dikte nog wel aanvoelt als papier. Behalve de wel erg aanwezige glans van de hoogglansafwerking, maakt het de vellen bovendien erg dik. Eprintpro heeft het matte papier speciaal ontwikkeld en het materiaal is goed beschermd tegen krassen en vetvlekken.

eprintpro detail

Vette vingers op de foto krijgen we met een schoon doekje dan ook eenvoudig weg. De foto’s ogen scherp en gedetailleerd, de printkwaliteit ligt hoog. Wel valt op dat zwart-witfoto’s een lichte groene tint hebben. Bijzonder aan de albums van eprintpro is de manier van binden.

De speciale layflat-binding is hoogwaardiger dan die van veel concurrenten. Waar zij vaak kiezen voor vellen die over de binding doorlopen, bestaan de pagina’s van het eprintpro-album daadwerkelijk uit losse vellen. Deze liggen zo netjes en strak tegen elkaar aan dat de foto vrijwel platligt en er amper een naad zichtbaar is. Deze manier van binden geeft het album een erg professionele uitstraling en zorgt er bovendien samen met de netjes weggewerkte schroefsluiting voor dat je betrekkelijk eenvoudig pagina’s kunt verwijderen of toevoegen.

eprintpro fotoboek

Bestellen

Een boek maken en bestellen gaat via de geavanceerde Krafter-software die je gratis vanaf de website van eprintpro kunt downloaden. Het programma kent veel mogelijkheden en dat maakt het maken van je eerste
album iets tijdrovender. Heb je de software eenmaal onder de knie, dan werkt deze prettig en geeft deze je meer mogelijkheden dan die van veel concurrenten. Kom je er niet uit, dan blijkt een telefoontje naar eprintpro voldoende voor een behulpzaam antwoord.

Platina AwardConclusie

Het professionele fotoalbum van eprintpro stelt niet teleur en eerlijk gezegd hadden we dat voor een vanafprijs van 275,45 euro ook niet verwacht. Toch weet het album ons te verrassen met zijn hoogwaardige binding en de prachtige fotosilkafwerking. Ook de afdrukken in het boek zijn van hoge kwaliteit. De kleuren komen goed overeen en de detaillering van de foto’s is prachtig.

Vanafprijs: € 275,45 (Diamant, 30 x 40 cm, 50 pagina’s)
Info: www.eprintpro.nl

fotoalbum parel eprintproFotoalbum 'Parel'

Eprintpro biedt diverse albums aan, maar een van de topmodellen is de ‘Parel’. Het binnenste van dit album is gelijk aan dat van de door ons geteste ‘Diamant’, de cover is echter met een fotobedrukt linnen bekleed. Deze speciale kaft wordt met de hand gemaakt en dat zie je. Eprintpro stuurde ons zo’n kaft toe en we kunnen ons voorstellen dat het de parel op je trouwalbum kan zijn.

Deze review verscheen eerder in DIGIFOTO Pro 2.2012

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van DBM

Hoe valt deze te vergelijken met bvb een album van profotonet? Zijn deze op vlak van afdruk beter of minder? Mensen die hier ervaring mee hebben en kunnen vergelijking maken?

afbeelding van Otto Heinen

Onze reis naar Zuid Afrika, ter gelegenheid van ons 40-jarig huwelijk, is weergegeven in het prachtige "Parel" fotoalbum: veel foto's met een uitgebreid tekstueel reisverslag. Een ieder die we dit schitterende werk tonen is reuze enthousiast.

afbeelding van Erica D.

Ze leveren super albums! De kwaliteit is echt heel goed en de afwerking ook.
De service kan haast niet beter. Je betaald iets meer, maar het is het zeker waard!