Review Eizo Quick Color Match: Gemakkelijk de goede kleuren

Review Eizo Quick Color Match: Gemakkelijk de goede kleuren

Redactie DIGIFO... 2783 0
Als je een foto gaat printen wil je graag dat de kleuren er op je print precies hetzelfde uitzien als op je beeldscherm. Dit kun je bereiken met kalibratie en door middel van het werken met de juiste kleurprofielen. Dit kan echter best wat voeten in de aarde hebben, dus heeft Eizo een eenvoudigere manier bedacht. Met Quick Color Match print je gemakkelijk en snel met de juiste kleuren.

Zelfs met de juiste apparatuur en kennis kan het matchen van de kleuren op je beeldscherm met die op je print een uitvoerig proces zijn. Eerst komt de kalibratie van je monitor, dan moet je de instellingen in je fotobewerkingssoftware aanpassen en als laatste heeft ook je printer nog de goede instellingen nodig. Dit proces wordt met Quick Color Match automatisch doorlopen via een eenvoudige en intuïtieve interface.

Automatisch

Wel moet je voldoen aan een aantal eisen. Een select aantal beeldschermen en printers is geschikt voor Quick Color Match. Kijk dus goed of jouw printer en Eizo-monitor compatibel zijn met de software. Vervolgens is het proces eigenlijk heel eenvoudig: je sleept de foto of foto’s die je af wilt drukken gewoon in het programma en Quick Color Match start vervolgens vanzelf je fotobewerkingsprogramma, bijvoorbeeld Adobe Photoshop, op. Vanuit deze bekende interface kun je vervolgens via een plugin gaan printen, waarbij je beeldscherm en de printer volledig automatisch op elkaar afgestemd worden. Dat niet alleen trouwens, ook de geselecteerde papiersoort wordt in dit proces meegenomen, zodat je een ideaal eindresultaat krijgt.

Samenwerking

Quick Color Match is in samenwerking met Epson, Canon en Adobe ontwikkeld, waarbij gebruikgemaakt is van de expertise van al deze bedrijven. Zo zijn de verschillende printers, software en papiersoorten perfect op elkaar afgestemd.

De software maakt het mogelijk om zonder kennis van kleurprofielen, kalibratie en andere afdrukgerelateerde zaken professioneel te printen. Na het installeren van de software is het verder alleen een kwestie van het selecteren van de papiersoort en het papierformaat. Daarna opent je foto in bijvoorbeeld Adobe Photoshop en kun je via een printer-gerelateerd programma (bijvoorbeeld Epson Print Layout) de foto afdrukken.

Conclusie

Je zult zien dat de kleuren op je beeldscherm en in de afdruk precies gelijk zijn en je dus heel eenvoudig het hele proces van kalibratie, kleurprofielen en instellingen hebt doorlopen. Een echte aanrader voor wie dit graag goed regelt!

Meer info: eizo.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie