Redged TCA-522K

Redged TCA-522K: compacte reisgenoot

Redactie DIGIFOTO Pro 5041
Wanneer je op reis gaat is het vaak wikken en wegen of je je statief moet meenemen. Redged's TCA-522K past opgevouwen met zijn lengte van 34 centimeter in bijna elke koffer of rugzak en kan dus gewoon mee. Dankzij Redged's slimme Traveler-constructie is de TCA-522K klein opgevouwen en groot wanneer uitgeklapt.

Advertorial

De Redged TCA-522K combineert de eigenschappen die eerdere Redged-statieven populair maakte met een aantal verbeteringen. Allereerst is er de slimme manier van opvouwen, waardoor het statief ingeklapt slechts 34 centimeter lang is. Redged noemt dit de Traveler-constructie, waarbij de poten niet naar onderen, maar juist naar boven wegklappen.

Redged

Licht en hoog

Dat je daarbij geen compromissen maakt wat betreft werkhoogte, bewijst de hoogte van 143 centimeter wanneer je het statief volledig uitklapt. Ook op het gebied van gewicht weet de TCA-522K indruk te maken: het statief weegt inclusief meegeleverd RNB-0-balhoofd slechts 1,25 kg maar kan ruim het drievoudige aan camera-apparatuur stevig op zijn plek houden. Deze eigenschappen maken de TCA-522K dan ook een ideaal reisstatief.

Constructie

De aluminiumbuizen bieden een prima compromis tussen stijfheid en gewicht en houden daarnaast de prijs aantrekkelijk laag. Aan het einde van de poten zitten rubberen voetjes die je omhoog kunt draaien om zo stevige metalen spikes tevoorschijn te toveren die het statief ook op ruwe ondergrond goede grip geven. De poten laten zich soepel verstellen met een draaisluiting die met één hand te bedienen is. De poten kunnen in drie verschillende hoeken worden vastgezet, je kunt ze vrijwel horizontaal zetten zodat je al van 24,5 centimeter boven de grond kunt werken. Handig voor bijvoorbeeld macrofotografie.

Redged TCA-522K

Balhoofd

Het RNB-01-balhoofd is voorzien van een aparte knop voor panning, waardoor je de camera makkelijk om zijn as kunt draaien, zonder daarbij de complete verstelling los te hoeven draaien. Verder is hij voorzien van een Arca-type snelkoppelingsplaat, een veelgebruikte standaard. Dankzij twee waterpasjes is het recht zetten van de camera kinderspel.

De Redged TCA-522K heeft een adviesprijs van 129 euro. Voor meer informatie en verkoopadressen kijk je op de website van Redged.

Redged TCA-522K

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie