Recordaantal bezoekers Pride Photo Award 2014

Redactie DIGIFO... 1631 0
Een recordaantal van ruim 28.000 mensen bezochten de tentoonstelling van 30 augustus tot 26 oktober in de Oude Kerk. De fotoserie 'Harsh Beautiful' van James M. Barrett won de publieksprijs.

Persbericht:

Dit jaar bezochten 28.382 mensen de Oude Kerk tijdens de expositie van Pride Photo Award. Een grote stijging ten opzichte van 2013, toen het bezoekersaantal de 20.000 bereikte.

Joeri Kempen, de project manager, is dolblij met de grote stijging. 'Voor een wedstrijd die pas vier jaar bestaat, zijn we gigantisch gegroeid. Het is geweldig om te zien dat de belangstelling zo groeit, zowel in Nederland voor de expositie als internationaal voor de wedstrijd.' Dit jaar zonden 375 fotografen van 62 verschillende nationaliteiten werk in, tegen 48 landen in 2013.

Pride Photo Award is de jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto's over seksuele en gender diversiteit. Het werk van 15 prijswinnaars en speciale vermeldingen in de diverse categorieën werd van 30 augustus tot en met 26 oktober geëxposeerd in de Oude Kerk te Amsterdam. Alle bezoekers van de expositie mochten hun stem uitbrengen op hun favoriete foto of serie.

Publieksprijs

De winnaar van de publieksprijs, Harsh Beautiful van de Brit James M. Barrett, gaat over seksualiteit, kwetsbaarheid, aantrekkelijkheid, leeftijd en lichamelijke imperfectie. De portretten, waar elk vele uren aan nabewerking in zit, tonen mensen die de sporen van hun levenservaring in de huid geëtst voor iedereen zichtbaar met zich meedragen. Een scherp contrast met de door jeugd geobsedeerde, gladgestreken beelden in de media die een onbereikbaar schoonheidsideaal propageren. De serie won ook de eerste prijs in de themacategory 'Getting Closer' en de Friends Award 2014.

James M Barett

Farida de Pauws portretserie Transgender Tieners werd tweede, de Award-winnende serie Boy van Parisa Taghizadeh derde en Wonderland van Álvaro Laiz op de vierde plaats. Deze drie series waren ook de winnaars in de categorie Gender van 2014. 'Alle vier de series gaan over jezelf zijn, geaccepteerd worden zoals je bent, niet gehinderd door de gender normen die de samenleving aan ons stelt. Het gaat een krachtig signaal van uit dat het publiek dit jaar juist series over gender en gender normen zo hoog waardeert,' volgens Kempen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie