Profoto A1

Profoto introduceert revolutionaire flitser

Redactie DIGIFO... 1340 1
Profoto heeft zojuist een revolutionaire nieuwe opzetflitser geïntroduceerd. De A1 biedt volgens Profoto professionele belichting van hoge kwaliteit in een compacte opzetflitser met een korte recycle-tijd en heel veel kracht.

Het licht dat de A1 moet produceren is volgens het Zweedse bedrijf een stuk sterker dan de opzetflitsers van andere merken. De A1 levert maar liefst 76 Watt en het is al mogelijk om elke 1,2 seconde op volledig vermogen te flitsen. De nieuwe flitser van Profoto werkt op een ingebouwde Li-ion batterij die tot vier keer langer mee moet gaan dan AA batterijen, zonder prestatieverlies, en is zowel handmatig als TTL en met HSS te gebruiken.

Bijzonder mooi licht

Opvallend aan de A1 is de ronde kop van de flitser. Volgens Profoto wordt door deze vorm het licht mooier en egaler verspreid waardoor je een meer vloeiende overgang tussen flitslicht en omgevingslicht kunt creëren. Ook beschikt de A1 over een magnetisch montagepunt waarop je eenvoudig lichtvormers kunt bevestigen. Momenteel zijn er nog slechts vijf lichtvormers, maar van een bedrijf dat zich ‘The Light Shaping Company’ noemt, kunnen we verwachten dat er nog een hele rits aan interessante accessoires bijkomen.

Prijs en beschikbaarheid Profoto A1

De Profoto A1 moet al binnen enkele dagen beschikbaar zijn en krijgt een adviesprijs van € 825,- exclusief BTW.

Kijk voor meer informatie op de website van Profoto.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Davidov

Niet voor Sony? Zeer teleurstellend dit.