Populairste Nikon spiegelreflexcamera's: een top drie

Populairste Nikon spiegelreflexcamera's: een top drie

Redactie DIGIFO... 4202 3
Als je op zoek bent naar een nieuwe camera kan het verhelderend zijn om te kijken naar de modellen die op dat moment populair zijn. Hoewel andere fotografen hele andere eisen aan een camera kunnen stellen dan jij, wordt een camera niet zonder reden veel verkocht.

Een spiegelreflexcamera is nog steeds populair onder zowel gevorderde als beginnende fotografen. Als we naar de tien best verkochte spiegelreflexcamera's kijken, treffen we daarin drie Nikon DSLR 's, namelijk de D3300, de D5300 en de D750. Dit zijn drie heel verschillende camera's die aansluiten bij een diverse groep fotografen.

Nikon D3300

Nikon D3300Allereerst de D3300. Deze spiegelreflex kunnen we rekenen tot de instapcamera's. Voor de body betaal je op het moment net iets meer dan € 300,- en je hebt dan een hele degelijke camera in handen. We hebben het dan over 24 megapixel foto's, full HD-video's en een ISO tot 12.800.

Nikon D5300

Nikon D5300De D5300 is iets duurder en komt op ongeveer € 550,-, maar beschikt dan bijvoorbeeld wel over GPS en wifi, 39 scherpstelpunten (in plaats van 11 bij de D3300) en een grotere display. Ook is de behuizing stofdicht en spatwaterdicht. Stel je iets hogere eisen, wil je foto's snel online kunnen hebben en leg je graag jouw fotolocaties vast dan is deze meerprijs zeker de moeite waard.

Nikon D750

Nikon D750De derde camera is van een heel andere orde. De D750 valt namelijk meer in het professionele spectrum met zijn aanschafprijs van € 2150,-. Dat je hiermee een hele andere camera in handen hebt, mag dan ook duidelijk zijn. Zo beschikt de D750 over een fullframe sensor in plaats van een aps-c sensor, waardoor meer details worden vastgelegd. Verder kunnen er wel 6.5 beelden per seconde worden gemaakt, beschikt de camera over een betere viewfinder en uitgebreide flitsinstellingen.

Deze Nikon spiegelreflexcamera's liggen dus alle drie goed in de markt, maar zijn toch behoorlijk verschillend. Of ze bij jou passen en welke bij jou past, ligt dan ook helemaal aan jouw fotografie-eisen, maar misschien is dit een aanzet om nog eens naar deze camera's te kijken.

Ben je benieuwd naar de andere modellen die beschikbaar zijn via CameraNu.nl? Kijk dan hier.CameraNu

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van W.T.Brouwer

En de Nikon D600?

afbeelding van Anoniem

Vergeet de D90 niet

afbeelding van Jan Roelof Koops

Wat te denken van de Nikon D300S. Eén nadeel. De iso instelling is te laag.