Polo met een dode geit

Polo met een dode geit

Redactie DIGIFO... 779 0
Polo spelen met een dode geit klinkt nogal vreemd, maar in centraal Azië en het Midden Oosten wordt het erg serieus genomen! Stevie Young Lopez legde tijdens een spontane reis een traditionele polo wedstrijd vast.

Tradities

Stevie Young Lopez is een fotograaf met een grote interesse voor lokale gewoontes en tradities. Tijdens zijn reis naar Biskek, de hoofdstad van Kirgizië, raakte Stevie en zijn reisgenoot Henry dan ook aan de praat met een lokale bewoner. De man vertelde over een paar zeer bijzondere activiteiten: Ulak Tartysh, polo met een dode geit en Kyz Kumay, een spel waarin een groep mannen op paarden achter een vrouw aan rennen, die zichzelf mag verdedigen met een zweep. Degene die wint, mag de vrouw kussen. Activiteiten die Stevie zeker wilde bijwonen, dus hij liet zich, voor een klein bedrag, de volgende dag door de lokale gids meenemen naar een potje Ulak Tartysh.

Dode Geit Polo

Dode geit

De wedstrijd Ulak Tartysh werd gehouden in een klein dorpje aan de rand van de Kirgizische bergen. De spelers nemen de wedstrijd zeer serieus. Het spel heeft duidelijke spelregels en zelfs internationale kampioenschappen in centraal Azië en het Midden Oosten. De twintig spelers zijn opgedeeld in twee teams, die uiteen worden gehouden door rode en blauwe shirts.

'De mannen worstelden om de dode geit en galoppeerden vervolgens naar het doel. De paarden verloren soms de controle en renden van het veld af, precies in de richting van het publiek. De wedstrijd werd uiteindelijk voorbarig afgeblazen, want één van de spelers viel van zijn paard en lande naar op zijn heup. Hij bleek gelukkig in orde te zijn. Het hoort bij het spel,' vertelt Stevie Young Lopez.

Meer foto’s van Stevie’s reis door Kirgizië kun je vinden zijn website.

Dode Geit Polo

Dode Geit Polo

Dode Geit Polo

Dode Geit Polo

Dode Geit Polo

Dode Geit Polo

Dode Geit Polo

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie