Politieke partijleider betrapt op Photoshop

Sterre Hartjes 592 0
Canadese politieke partijleider Elizabeth May is betrapt op het gebruik van Photoshop. Dit alleen om beter bij haar eigen partij te passen.

Partijleider Green Party

De Partijleider van de Canadese Green Party heeft haar foto zo bewerkt, dat ze beter in het plaatje van haar eigen partij zou vallen. Ze heeft een (duurzaam) metalen rietje toegevoegd aan haar foto. Ook het logo van haar politieke partij staat op wonderbaarlijke manier op de frisdrankbeker die ze vast houdt.

Partijleider geeft toe

Een woordvoerder van de politieke partij heeft toegegeven dat de foto  is bewerkt. Waarom dit is gedaan is voor niemand duidelijk. Zonder te weten dat het zo is, zul je ook niet snel vermoeden dat de foto is bewerkt. Echter, als de oude en bewerkte foto naast elkaar komen te staan is het verschil duidelijk te zien. Vooral de bewerking rondom het metalen rietje.

De bewerking aan de foto heeft bevolking van Canada aan het denken gebracht. Waarom is het voor de politicus zo belangrijk om een metalen rietje toe te voegen aan de foto met de kans om betrapt te worden. Wellicht dacht Elizabeth dat het betrapt worden op Photoshop minder erg zou zijn dan betrapt worden met een plastic rietje.

 

Lees ook: Fotografen trio legt achtergronden van Apple vast