PENTAX introduceert ultragroothoekzoomlens voor 645Z

Redactie DIGIFO... 1175 0
RICOH IMAGING COMPANY, LTD. lanceert de HD PENTAX-DA645 28-45mm F4.5ED AW SR. Deze ultragroothoekzoomlens is de nieuwste toevoeging aan de serie verwisselbare lenzen voor de PENTAX 645Z en exclusief te gebruiken met PENTAX-middenformaatcamera’s.

Persbericht:

Met een brandpuntsafstand van 22 mm tot 35,5 mm op een 35 mm-camera, is deze lens exclusief ontworpen voor digitale beeldbewerking. Zijn beeldcirkel is geoptimaliseerd voor een beeldsensor van de nieuwe PENTAX 645Z-middenformaatcamera (gelanceerd op 27 juni 2014). Daarnaast bevat hij een aantal geavanceerde lenscoatings met door PENTAX ontwikkelde technologieën. Hierdoor maak je beelden met superhoge resolutie, wat alleen mogelijk is met middenformaatcamera’s.

Pentax DA645 28-45mm ED AW

Dankzij zijn stof- en weersbestendige constructie is deze lens zeer betrouwbaar en duurzaam onder veeleisende gebruiksomstandigheden. Zo schiet je ook outdoor probleemloos verschillende beelden, zoals van weidse landschappen. De belangrijkste features op een rij:

Eerste ultragroothoekzoomlens voor gebruik met een middenformaatcamera

Deze zoomlens heeft een optische zoom van ongeveer 1.6, waarmee hij een bereik heeft van ultragroothoek tot groothoek (brandpuntsafstanden van 22 mm tot 35,5 mm op een 35 mm-camera, indien gebruikt met een PENTAX 645Z of 645D). Met visuele effecten die uniek zijn voor groothoeklenzen, waaronder overdreven perspectief en extra brede scherptediepte, is deze lens te gebruiken in uiteenlopende situaties. Denk aan weidse landschappen en kleine ruimten. Dat maakt geavanceerd fotograferen met middenformaatcamera’s nog veelzijdiger.

Hoogwaardig optisch design voor optimalisatie van beelden in superhoge resolutie, gemaakt met middenformaatcamera’s

Dit HD PENTAX DA-model is onderdeel van de PENTAX 645-lensserie en zijn beeldcirkel is geoptimaliseerd voor de beeldsensor van de PENTAX 645Z-camerabody. Zijn optiek bestaat uit zeventien elementen in twaalf groepen, waaronder twee hoogwaardige asferische elementen en twee Extra-low Dispersion-elementen (ED). Dit verbetert de beeldresolutie en helderheid aan de randen en minimaliseert aberratie. Daarnaast heeft de lens innovatieve coatings en een anti-reflecterende coating aan de binnenkant van de lensbehuizing. Met al deze eigenschappen haal je het beste uit middenformaatcamera’s.

HD Pentax DA645 28-45mm f/4.5

HD-coating en Aero Bright Coating voor betere lichtdoorlatendheid en minder reflectie

De lens is behandeld met een hoogwaardige HD-coating* met meerdere lagen voor betere lichtdoorlatendheid en minder reflectie. Deze coating zorgt voor scherpe, heldere beelden zonder overstraling en spookbeelden, zelfs onder de meest ongunstige lichtomstandigheden. Dankzij de combinatie met de hoogwaardige Aero Bright Coating** – exclusief op PENTAX-producten – ben je met deze lens verzekerd van een hoge lichtdoorlatendheid en een lage refractie.

*HD staat voor High Definition
** Dit is een coating die exclusief voor PENTAX ontwikkeld is met behulp van nanotechnologie. Deze coating maakt gebruik van een silica aerogel met een uniforme poreuze structuur als basismateriaal. Daardoor presteert de anti-reflectie altijd uitstekend op verschillende golflengtes.

Het door PENTAX ontwikkelde SR-mechanisme

Deze lens bevat het door PENTAX ontwikkelde Shake Reduction-mechanisme (SR) in de lensbehuizing. Dit mechanisme compenseert effectief voor trillingen van de camera tot ongeveer 3,5 sluiterstappen. Zo ben je ook onder omstandigheden waarin de camera beweegt verzekerd van scherpe foto’s. Denk aan situaties waarin je de camera zelf vasthoudt op een slecht verlichte plek zonder flitslicht of bij het fotograferen van een zonsondergang.

Pentax HD DA645 28-45mm f/4.5

Betrouwbare stof- en weerbestendige constructie

Als nieuwste onderdeel van de All Weather-serie (AW) beschikt deze lens over een betrouwbare stof- en weerbestendige constructie met elf speciale afsluitingen, die ervoor zorgen dat er geen stof en water in de behuizing van de lens komt. Gebruik je deze lens op een PENTAX 645Z, dan profiteer je van een duurzaam, betrouwbaar systeem dat uitstekend presteert onder veeleisende omstandigheden – zelfs tijdens regen of in de mist of op plekken met veel water.

Overige functies

  • Super Protect-coating (SP) op de voorkant van de lens houdt water en vet tegen 
  • Rond diafragma zorgt voor een prachtige bokeh (kwaliteit van weergave van de onscherpe gedeelten in een foto) en minimaliseert het streepvormige effect van puntlichtbronnen
  • Soepele, stille autofocus (AF), aangedreven door een ingebouwde DC-motor
  • Quick-Shift Focussysteem voor direct switchen naar handmatige scherpstelbediening nadat het AF-systeem van de camera het onderwerp scherp heeft gesteld
  • Er zijn verschillende filters, zoals de Circular Polarizing-filter (C-PL), te bevestigen aan de voorkant van de lens – uniek voor een groothoeklens
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie