Panasonic introduceert 2 objectieven voor LUMIX S-serie

Christel de Wolff 377 0
Panasonic heeft de LUMIX S Pro 70-200mm f/2.8 OIS en LUMIX S Pro 16-35mm f/4.0 geïntroduceerd. Twee objectieven met L-vatting voor full frame spiegelloze camera's uit de LUMIX S-serie.

De Panasonic LUMIX S-serie is gericht op de professionele fotograaf en biedt hoogwaardige camera's en objectieven met optimale prestaties.

Uitbreiding LUMIX S Pro-lijn

De LUMIX S Pro objectieven line-up bestaat na deze introductie uit een zestal lichtsterke objectieven in het bereik van groothoek tot tele.  Panasonic gaat door met het uitbreiden door voor maart 2021 nog een elftal objectieven te ontwerpen en ontwikkelen. De nadruk zal liggen op LUMIX S Pro-objectieven.

Dankzij de L-mount zullen er op korte termijn in totaal meer dan 46 verwisselbare objectieven beschikbaar zijn bij Panasonic, Leica en SIGMA.

Panasonic LUMIX S Pro 70-200mm f/2.8 OIS

De nieuwe 70-200mm f/2.8 van Panasonic biedt een groot diafragma over het hele zoombereik. Het objectieg bestaat uit 22 elementen in 17 groepen en onderdrukt met 2 UED en 3 ED lenzen zowel axiale chromatische abberatie als chromatische aberratie die ontstaat door vergroting. De asferische lenzen corrigeren ook astigmatisme. Met een teleconverter kan het bereik vergroot worden tot wel 400mm. Ideaal voor supertelefoto-opnamen. De Optical Image Stabilizer (OIS) en de BIS van de LUMIX S zorgen er samen voor dat er tot wel 7 stops gecompenseerd kan worden.

Panasonic LUMIX S Pro 16-35mm f/4.0

Tegelijk met de 70-200mm introduceert Panasonic ook de LUMIX S Pro 16-35mm f/4.0. Het is een veelzijdige groothoekzoom die ondank zijn compacte formaat en geringe gewicht toch hoge kwaliteit beelden kan leveren bij zowel foto- als video-opnamen.  Het objectief bestaatuit 12 elementen in 9 groepen en maakt gebruik van 3 asferische lenzen, 1 ED- en een UHR-lens. De optimale afstemming levert hoge MTF-prestaties en een scherpte tot in de hoeken. Tevens worden bokeh met dubbele lijnen en vignettering onderdrukt. Het robuuste stof- en spatwaterbestendige ontwerp is bestand tegen zware omstandigheden en zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul.

Prijs en beschikbaarheid nieuwe Panasonic objectieven

De Panasonic LUMIX S Pro 16-35mm f/4.0 zal eind december beschikbaar zijn voor een adviesprijs van € 1.599,-. De Panasonic LUMIX S Pro 70-200mm f/2.8 OIS verschijnt iets later, namelijk begin januari 2020 voor een adviesprijs die € 2.799,- zal bedragen.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel