Open Call Rotterdam Photo 2018

Open Call: fotografen gezocht voor Rotterdam Photo 2018

Redactie DIGIFO... 1261 0
Voor de derde editie van Rotterdam Photo 2018 zoekt de organisatie fotografen die hun werk aan een divers publiek willen exposeren. In scheepscontainers op het Deliplein wordt van 8 tot en met 11 februari 2018 - tijdens de Art Rotterdam Week - het gratis toegankelijke evenement georganiseerd.

Met de geselecteerde fotografen uit de open call, gecureerde tentoonstellingen en een randprogramma van workshops en talks presenteert Rotterdam Photo een hedendaags beeld van fotografie rondom het thema FAKE | TRUTH. Fotografen kunnen zich met hun werk aanmelden tot 25 november.

Rotterdam Photo toont fotografie op laagdrempelige wijze in scheepscontainers op het Deliplein, als tegenhanger van de spreekwoordelijke ‘white cube’. Een plek die tijdens de Art Rotterdam Week vier dagen lang fotografie ademt, omringd door muzikale performances, foodtrucks en horeca. De editie van Rotterdam Photo 2017 trok ruim 5.000 bezoekers.

De open call is gelanceerd op Photoville, een fotografie festival dat plaatsvindt van 12 tot en met 24 september in New York. Rotterdam Photo is uitgenodigd om een groepsexpositie te presenteren met werk van fotografen die een connectie hebben met Rotterdam. De expo (Un) Bound toont werk van Karl Ketamo, Peter de Krom en Daleen Bloemers & Pim Top.

Aanmelden voor 25 november

Talentvolle fotografen, kunststudenten en onafhankelijke fotocollectieven kunnen zich tot 25 november 2017 aanmelden via rotterdamphotofestival.com. Uit alle aanmeldingen selecteert een commissie de fotografen om te exposeren in scheepscontainers op het Deliplein en andere verrassende plekken in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Als je bent selecteert, krijg je een zeecontainer toegewezen die beschikbaar wordt gesteld tegen een non-profit prijs. We willen hiermee onafhankelijke fotografen een kans bieden werk te tonen tijdens de levendige Art Rotterdam Week.

Thema: FAKE | TRUTH

Het thema van Rotterdam Photo 2018 is FAKE | TRUTH. De aanname dat fotografie ‘de waarheid’ representeert wordt al decennialang bevraagd, en wordt ook in de huidige tijd steeds meer ter discussie gesteld. Fotografen worden uitgenodigd werk in te dienen dat aansluit bij dit thema: van documentaire-beeldmakers die zich richten op het vastleggen van de realiteit tot beeldmakers die in hun werk deze realiteit juist manipuleren. De expositie toont een mix van de verschillende schakeringen op het gebied van ‘waarheidsgetrouwe’ fotografie.

Over Rotterdam Photo

Rotterdam Photo presenteert nationaal en internationaal fotografietalent aan een zo breed mogelijk publiek tijdens de jaarlijkse Art Rotterdam Week. Vier dagen lang is het Deliplein het decor van het fotofestival voor werk van aanstormende en gevestigde makers. Samen met tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum en Haute Photographie vormt Rotterdam Photo een ‘fotografiedriehoek’ op de Kop van Zuid.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie