Op zoek naar nieuw leesvoer? Dit zijn 5 top fotoboeken!

Redactie DIGIFOTO Pro 4037
Lekker in het zonnetje zitten met een boek in je handen. Of zit je liever binnen op de bank inspiratie opdoen? Heb je al je boeken al uit en ben je toe aan iets nieuws? Wij hebben vijf fotoboeken op een rijtje gezet die we je zeker kunnen aanraden!

Of je nu een boek wilt om te lezen, inspiratie uit te halen of gewoon een mooi boek voor op de koffietafel. Er is voor ieder wat wils en meer dan genoeg opties. Wij hebben vijf toppers uitgezocht die we zeker kunnen aanraden. 

Elements, In pursuit of the wild

In Elements, in pursuit of the wild, gaat de redactie van Rucksack Magazine op zoek naar die locaties waar we nog overdonderd worden door de kracht van de natuur. Locaties die oorverdovend stil zijn, overweldigend schoon maar al even meedogenloos. Wilde plekken, ver weg van alles. Waar we geen eenzaamheid maar rust en verstilling vinden. Locaties zoals de Faeröer-eilanden, het noordwesten van de Stille Oceaan, Scandinavië, Schotland en tal van andere bestemmingen die de avonturier in ons oproepen worden uitgebreid besproken en geïllustreerd. Een krachtige, emotionele en visuele ontdekkingsreis.

ISBN 9789401471275 | €34,99 | Info: lannoo.be/nl/

Hier woont alleen de tijd

Met elke laag verf of strook behang die wordt aangebracht vullen nieuwe dromen, ambities en herinneringen de ruimtes in een gebouw. Totdat de laatste bewoner of werknemer de deur achter zich dichttrekt. Vanaf dat moment gaat de natuur, ongehinderd door een narratief, een alliantie aan met verpulverde verf en afbladderende kalk. In Hier woont alleen de tijd brengen Maarten Slagboom en zijn dochter Billie Slagboom gebouwen in beeld die door alles en iedereen zijn achtergelaten. Ze treffen er een zone van de verbeelding aan die het particuliere ver ontstijgt, een zone waar je je even nietig als levenslustig voelt. Want nergens is het leven meer aanwezig dan waar het is verdwenen.

ISBN 9789082948370 | €37,50 | Info: kyosei.nl/hier-woont-alleen-de-tijd/

Macrofotografie, De kunst van closeups

Macrofotografie is binnen de natuurfotografie populairder dan ooit. Kleurrijke planten, bizar ogende insecten of gevaarlijk kijkende slangen – je haalt ze met macrofotografie gedetailleerd dichtbij. En daar hoef je helemaal geen verre reizen voor te maken: een weidebloemveldje in je eigen wijk of de oever van een slootje twee straten verderop leveren al ontelbare uren fotoplezier op! In dit boek neemt de gerenommeerde natuurfotograaf Edwin Giesbers je mee in de wereld van het kleine en vaak verborgene. Hij bespreekt de basistechnieken van de macrofotografie en laat zien dat je ook met relatief goedkoop materiaal al prima macrofoto’s kunt maken. Natuurlijk neemt hij ook meer specialistische apparatuur onder de loep en vertelt alles over verschillende belichtings- en flitstechnieken én onderwaterfotografie.

ISBN 9789059562714 | €29,99 | Info: fontaineuitgevers.n/

De ene die alles ziet

Je ziet een foto in de krant van een demonstratie, een persconferentie, een overstroming. Je leest de kop, het onderschrift, misschien het artikel. De foto bevestigt het onderwerp van de tekst. Als het een mooie foto is, kijk je iets langer terwijl er even door je heen schiet: wat een mooie foto. Daarna sla je de pagina om. Dan heb je 99 procent van wat er te zien was, gemist. 'De Aarsman Collectie' gaat over wat je te zien krijgt als je stopt met kijken zoals je gewend bent. Iedere dag struint Hans Aarsman duizenden nieuwsfoto's af op zoek naar een verhaal. De spannendste, mooiste, meest verrassende stukken van de afgelopen zeven jaar zijn in De ene die alles ziet bijeengebracht.

ISBN: 9789463810784 | €25,00 | Info: Uitgeverijpodium.nl

Visie op Fotografie

In dit boek neem je, bij maar liefst 15 Nederlandse topfotografen, een kijkje achter de schermen. Aan de hand van interviews, voorzien van geweldige beelden, worden persoonlijke verhalen en ervaringen gedeeld. Je leest hoe ze te werk gaan, welke camera’s en lenzen ze gebruiken, wanneer een beeld voor hen geslaagd is, hoe zij zich onderscheiden en waardoor ze geïnspireerd raken. Zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf vindt hier heel wat praktische tips en bijbehorende inspiratie. 

ISBN: 9789463561983 | €39,99 | Info vanduurenmedia.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie